Basketball

Fransk NBA-stjerne går på pension efter 18 sæsoner

Tony Parker spillede for San Antonio Spurs fra 2001 til 2018. Logan Cyrus / Ritzau Scanpix

Tony Parker har spillet sin sidste kamp som professionel basketballspiller. Franskmanden stopper karrieren.

Den franske basketballstjerne Tony Parker har efter 18 sæsoner i verdens bedste liga, den amerikanske NBA, indstillet karrieren.

Det meddeler Parker mandag på sin Twitter-profil.

- Det er med en masse følelser i kroppen, at jeg stopper min basketballkarriere. Det var en fantastisk rejse, skriver Tony Parker.

Den 37-årige franskmand er én af de mest succesfulde ikkeamerikanere, der har spillet i NBA, og han var en vigtig brik for San Antonio Spurs, der mens Parker var i klubben fra 2001 til 2018 ofte var blandt de bedste hold i ligaen.

En række skader har i de seneste år gjort livet svært for Tony Parker, der i den igangværende sæson spillede for Charlotte Hornets.

- Ikke engang i mine vildeste drømme havde jeg troet, at jeg skulle opleve så mange utrolige øjeblikke i NBA og med det franske landshold, tak for alt, lyder det fra franskmanden.

Tony Parker i aktion for San Antonio Spurs i sin første sæson tilbage i 2001.

Tony Parker nåede at vinde mesterskabet i NBA fire gange med San Antonio Spurs og blev seks gange valgt til ligaens All Star-hold.

Da San Antonio Spurs vandt mesterskabet i 2007, blev Parker kåret til finalekampenes bedste spiller.

Franskmanden nåede at spille 1254 kampe i NBA, hvori han i hver kamp i gennemsnit scorede 15,5 point og lavede 5,6 assister.