Golden State tvinger NBA-finalen ud i sjette kamp efter stor dramatik

Med et enkelt point vandt de forsvarende mestre, Golden State Warriors, over Toronto Raptors i en nervepirrende femte finalekamp.

Golden State Warriors tvinger NBA-finalen ud i en sjette kamp efter en nervepirrende afslutning på femte kamp tidligt tirsdag morgen dansk tid.

Med kniven for struben skulle Warriors vinde over Toronto Raptors på Scotiabank Arena i Toronto for stadig at have en mulighed for at vinde finaleserien.

Det formåede holdet med et enkelt point i en yderst spændende femte kamp, der endte 106-105 til Warriors. Ufortjent, hvis man spørger TV 2 SPORTs basketballekspert Peter Wang, som kommenterede den spændende kamp.

- Finaleserien lever, men det her var tyveri. Det her var Toronto Raptors' kamp, siger han umiddelbart efter kampen.

Raptors førte serien 3-1 inden kampen, og Toronto-holdet havde muligheden for at vinde hele NBA-finaleserien i kampens slutning.

Trepointsskuddet blev Warriors' redning. Holdet ramte samlet 20 afslutninger bag trepointslinjen på 42 forsøg. Thompson (7) og Curry (5) nåede at få lidt hjælp fra Durant, der ramte sine tre trepointsforsøg inden sin skade. Modsat Warriors kunne Raptors ikke finde treerene – de ramte 8 på 32 forsøg.
Raptors kunne ikke finde den nødvendige koldblodighed, da de havde allermest brug for den. Med to minutter tilbage af kampen bragte Raptors sig foran med seks point, men dårlige beslutninger til sidst åbnede en kattelem, som de forsvarende mestre bragede igennem.

Tre minutter inde i 2. periode måtte stjernespilleren Kevin Durant forlade finalen med en skadet akillessene, som han havde siddet ude med i de foregående ni kampe. Inden han forlod opgøret, nåede han at lave 11 point.

Spændende afslutning

Det sidste quarter endte med at blive yderst dramatisk, da kampen bølgede frem og tilbage.

Ti point i streg sendte Golden State Warriors tilbage i front med 103-97, men herfra kom Toronto Raptors tilbage og førte 106-103 med 47 sekunder tilbage af kampen.

Det var spændende til sidste sekund, da Raptors-stjernen Kyle Lowry med et sekund tilbage og ved stillingen 106-105 til Warriors skød mod kurven og missede, da tiden randt ud.

Dermed står det 3-2 til Raptors i finaleserien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Næste kamp bliver spillet natten til fredag dansk tid på Oracle Arena i Oakland.