Basketball

Los Angeles Lakers henter superstjernen Anthony Davis i kæmpe handel

En af verdens bedste basketballspillere Anthony Davis skifter til Los Angeles Lakers i NBA, hvor han bliver holdkammerat med LeBron James.

Los Angeles er i dag blevet en superstjerne rigere, efter at byens store basketballklub Los Angeles Lakers har sikret sig NBA-stjernen Anthony Davis fra New Orleans Pelicans i en stor handel. Det melder flere amerikanske medier natten til søndag.

I bytte for 26-årige Davis sender Los Angeles Lakers de tre talenter Lonzo Ball, Brandon Ingram og Josh Hart, samt tre fremtidige draft-valg til New Orleans, og dermed bliver der sat punktum for en af de største transfersagaer i NBA i de seneste år.

Har villet væk i lang tid

Handlen har været længe undervejs, efter at den 208 centimeter høje NBA-spiller i januar meddelte New Orleans Pelicans, at han ikke havde tænkt sig at forlænge sin kontrakt med klubben, og at han samtidig gerne ville trades til en anden klub. Helst til Los Angeles Lakers, hvor pengene og opmærksomheden er mange gange større end i New Orleans, og hvor ikoniske LeBron James spiller til dagligt.

Selvom de to klubbe havde hinanden i røret op til flere gange i vinter, så kom handlen ikke i hus inden transfervinduet lukkede i februar, men siden da har både New Orleans Pelicans og Los Angeles Lakers fået ny folk på ledelsesgangene, og de er så nu – blot få dage efter sæsonens sidste NBA-kamp – kommet til enighed om en handel.

Bliver holdkammerat med LeBron James

I Anthony Davis får Los Angeles Lakers en unik spiller, der gjorde sin entre i verdens største basketballliga, da han i NBA-draften anno 2012 blev taget af førstevælgerne fra New Orleans Pelicans.

Syv år senere har manden med det karakteristiske monobryn nu manifistreret sig som en af ligaens største profiler, der både er en trussel i angrebet og samtidig fungerer som et defensivt forsvarsanker i den modsatte ende. Trods Davis’ flotte individuelle præstationer har New Orleans Pelicans dog ikke formået at slå kapital på hans store kvaliteter, og i de syv sæsoner med Davis’ på holdkortet lykkedes det kun at nå i slutspillet to gange.

Nu gælder det så Los Angeles Lakers, hvor han godt kan forvente at blive badet i både blitzlys og tårnhøje forventninger, når han træder på gulvet i Staples Center i hjertet af Los Angeles. Klubben er ikke bare en af de mest vindende nogensinde, men det nuværende hold tæller samtidig LeBron James, der i dette årtusinde har markeret sig som en af de bedste og mest feterede basketballspillere nogensinde.

Derfor vil Davis nu for første gang i karrieren ikke være sit holds største stjerne. Måske vil han blive den bedste spiller, men spotlyset vil først om fremmest være på LeBron James, når de to og resten af Lakers-holdet – efter en ny skuffende sæson - skal forsøge at slukke den slutspilstørke på seks år, som klubben i øjeblikket er inde i.

Nye tider i New Orleans

Mens oddsene på at Los Angeles Lakers vinder næste års NBA-mesterskab lige nu styrtdykker hos de amerikanske bookmakere, så efterlader handlen derimod New Orleans Pelicans i en helt anderledes situation, hvor man nu skal forsøge at genopbygge et slagkraftigt hold i det sydlige USA.

Mulighederne er dog i den grad til at få øje på. Pelicans er nemlig førstevælgere i næste uges NBA-draft, hvor der er udsigt til at hente det berygtede kæmpetalent Zion Williamson, og med en række nye talenter og yderligere tre draftvalg kan Anthony Davis’ exit være begyndelsen på en stor periode tid for New Orleans Pelicans. En ære slutter i hvert fald i New Orleans, mens den måske begynder i Los Angeles.