Basketball

Horsens henter islandsk mestertræner

Finnur Freyr Stefánsson har ny Horsens-træner.

Horsens IC har skrevet en toårig aftale med islandske Finnur Freyr Stefánsson.

Horsens IC har fundet den træner, der skal løfte den tunge arv efter den mest succesrige træner i historien, Arnel Dedic, som klubben afskediget midt under DM-finaleserien.

Valget er faldet på 35-årige Finnur Freyr Stefánsson, der senest har haft et succesrigt ophold i den islandske klub KR. Og han ser frem til at føre sin karriere videre i Horsens.

- Jeg er stolt over at få muligheden i Horsens IC. Det er en klub med en lang og stolt historie, som jeg ser frem til at blive en del af. Jeg føler, at det er det helt rigtige skridt i min karriere, og jeg glæder mig til at komme i gang, siger islændingen i en pressemeddelelse.

Med KR hentede Stefánsson fem islandske mester i træk fra 2014 til 2018 - og formåede samtidig at sikre the double i to af sæsonerne.

I den forgangne sæson har han holdt et sabbatår fra trænergerningen på topniveau for at forberede sit næste karriereskridt.

Tager over for Arnel Dedic

Islændingen tager Arnel Dedic, der skabte stor succes i basketballklubben. Men hans afsked fra Horsens forløb nok ikke på den måde, han havde drømt om.

Det var tumult mellem Dedic og Horsens-spilleren Brandon Tabb, der førte til fyringen af den ellers så succesrige træner. Det hele eskalerede i pausen af den tredje DM-finale mod Bakken Bears. Dedic havde skiftet Tabb ud i første halvleg, og i pausen ville han have amerikaneren til at forlade omklædningsrummet.

- Da vi kom ind i omklædningsrummet, sagde jeg, at han skulle gå ud: ”Jeg skal coache holdet, og du er ikke en del af holdet længere.” Det sagde jeg to gange. Og han blev ved med at sige nej. Så jeg tog fat i ham og ville smide ham ud. Han strittede imod, mens resten af holdet sad inde i omklædningsrummet. Til sidst sagde de: ”You have to fucking go out.” Det var dét. Sådan er historien. Nu føler jeg det som om, jeg er et bæst, der skal lukkes inde, sagde Dedic tilbage i maj om hele episoden.

Efter bataljen i omklædningsrummet tog Brandon Tabb hjem. Arnel Dedic blev fyret på et møde i klubben lørdag 11. maj klokken 10.30.