Basketball

Unge mænd græd på stribe, da livslange drømme gik i opfyldelse

18-årige Zion Williamson var den første spiller, der blev valgt i draften til NBA. Efter valget brød han helt sammen.

Tårerne fik frit løb, da draften til den bedste amerikanske basketliga, NBA, fandt sted natten til fredag dansk tid.

Her blev drengedrømmene nemlig indfriet på stribe, og derfor havde spillerne svært ved at kontrollere følelserne.

18-årige Zion Williamson fra Duke University blev nattens store midtpunkt, da New Orleans Pelicans tog ham med det første valg.

Det var ingen overraskelse, at det lige præcis var Zion Williamson, der blev valgt først, da han betegnes som et af de største baskettalenter i nyere tid. Alligevel havde han svært ved at holde følelserne tilbage.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg troede ikke, at jeg ville komme i denne position. Min mor har ofret en masse for mig, og jeg ville ikke være her uden min mor. Hun har gjort alt for mig, og jeg vil bare takke hende, sagde Zion Williamson kort efter valget, inden han brød helt sammen.

- Jeg har drømt om dette, siden jeg var fire år gammel. Jeg takker bare Gud for, at det virkelig skete.

18-årige Zion Williamson var den første spiller, der blev valgt i draften til NBA. Efter valget brød han helt sammen. Video: TV 2 SPORT

- Det viser, hvor meget det betyder for ham

TV 2 SPORTs basketballekspert Peter Wang fortæller, at det var det helt rigtige valg af Pelicans at tage ham først. Han er nemlig fremtiden i NBA.

- Det ville være et chok, hvis ikke Zion Williamson blev valgt først. Det er det helt rigtige valg. Her har du måske ansigtet på NBA i de næste ti år. Forventninger er tårnhøje, og jeg håber bare, at han kan indfri dem, siger Peter Wang.

- Under alle omstændigheder har vi her en spiller, der kan underholde. Når han siger, at han har tænkt på det her, siden han var fire og arbejdet på det, siden han var fem, så er det vildt, at han står der i dag. Og reaktionen viser bare, hvor meget det betyder for ham.

Jeg har dedikeret alt, hvad jeg har, til dette spil

R. J. Barret, tredjevalg i NBA-draften 2019

Store følelser i blandt andet- og tredjevalget

Efter valget af Williamson var det Memphis Grizzlies' og efterfølgende New York Knicks' tur til at vælge.

Grizzlies valgte 19-årige Ja Morant, og her var der ligeledes store følelser at spore.

- Det føles godt at være i stand til at opnå min drøm. Det er vanvittigt, hvordan jeg er kommet hertil. Jeg har altid troet på det - sammen med min familie og trænerne omkring mig. Det betyder meget for både min far og jeg. Han ved, hvad jeg har været igennem. Jeg vil ikke være emotionel, men jeg vil gerne takke ham for alt, hvad han har gjort for mig, sagde Morant, inden det alligevel blev emotionel, og hans stemme knækkede.

New York Knicks stod med tredjevalget, og her pegede de på R. J. Barret, der er født i Toronto.

- Jeg har dedikeret alt, hvad jeg har, til dette spil. Jeg vil omfavne holdet og byen, og jeg er klar til det. Det handler om at arbejde hver dag. Mine forældre tog sig en masse tid til mig. Og jeg vil bare gerne takke dem, sagde Barret, der igen fik tårer i øjnene.

Valget af Zion Williamson skabte stor glæde i New Orleans, og det gjorde det allerede inden, at klubben overhovedet havde taget ham.

Da det ved lodtrækning blev afgjort, at Pelicans havde førstevalget, gik billetkontoret helt amok, hvilket du kan se i klippet herunder: