Basketball

NBA-profil stopper karrieren for at hellige sig til Jehovas Vidner

Den mangeårige NBA-spiller Darren Collison stopper karrieren i en alder af kun 31 år. Nu skal han i stedet ud at stemme dørklokker for Jehovas Vidner.

Forestil dig at det ringer på hoveddøren, og at der så pludselig står en mangeårig NBA-stjerne med en kopi af Vågn Op i hånden og vil fortælle dig om Gud og kristendommen.

Det syn kommer mange amerikanere formentlig til at opleve i fremtiden.

Jeg er en af Jehovas Vidner, og min tro betyder alt for mig

Darren Collison

Darren Collison, der har spillet 10 år i NBA, har nemlig valgt at indstille sin basketballkarriere i en alder af blot 31 år for kunne hellige sig til sit helt store kald; trosretningen Jehovas Vidner.

- Mens jeg stadig elsker basketball, så er min familie og min tro vigtigere for mig. Jeg er en af Jehovas Vidner, og min tro betyder alt for mig, skriver han selv på det amerikanske medie The Undefeated

Karrierestoppet kommer som en overraskelse for alverdens basketballfans, da der ikke umiddelbart har været noget, der indikerede, at han var færdig.

I de seneste 10 år har Darren Collison haft en succesfuld karriere i verdens største basketballliga, hvor han senest har spillet for Indiana Pacers, og hvor han især har markeret sig som en fremragende tre-points-skytte og spilfordeler.

Derfor havde Darren Collison, ifølge amerikanske medier, udsigt til en ny kontrakt med en årsløn på op mod 80 millioner kroner, men det har han altså valgt at takke nej til for at kunne engagere sig i den omdiskuterede kirke på fuld tid.

Darren Collison scorer mod Phoenix Suns. Video: Jacob Prytz Hansen

Det er ikke første gang, at Collison gør sig bemærket uden for basketballbanen. For to år siden blev han nemlig kendt skyldig i en at have begået vold mod sin kone, hvilket kostede ham 20 dages samfundstjeneste.