Basketball

NBA's transfervindue åbner - 10 navne du skal holde øje med

Til midnat må klubberne i verdens største basketballliga, NBA, skrive kontrakter med nye spillere, og det kan komme til at gå vildt for sig.

Hele magtbalancen i NBA kan blive ændret i de næste 24 timer, når free agency, som amerikanerne kalder fra, går i gang.

Flere af verdens bedste basketballspillere har nemlig konkraktudløb med deres respektive klubber lige nu, og når klokken i aften runder 00.00 dansk tid, bliver der givet grønt lys for NBA-stjernerne til at skrive nye kontrakter.

Vi giver dig her de 10 største navne, der potentielt kan skifte klub inden næste sæson.

NBA-stjerner uden kontrakt

 1. Kawhi Leonard

  Alder: 28 år

  Nuværende klub: Toronto Raptors

  For to uger siden var Kawhi Leonard med at sikre sig Toronto Raptors klubbens første NBA-mesterskab nogensinde, men han kan allerede være fortid i Toronto fra næste sæson. Leonard har i de seneste år udviklet sig til en af NBAs bedste spillere og er formentligt den mest eftertragtede spiller på markedet.

  Mulige klubber: En forlængelse med Toronto Raptors er angiveligt det mest sandsynlige, hvis man skal tro de amerikanske medier, men både Los Angeles Lakers og Los Angeles Clippers spøger i baggrunden. Kawhi Leonard er oprindeligt fra Los Angeles, og han har før udtryk et ønske om at vende hjem.

 2. Kevin Durant

  Alder: 30 år

  Nuværende klub: Golden State Warriors

  Efter tre sæsoner hos Golden State Warriors står en af verdens bedste basketballspillere nu uden kontrakt. Selvom Durant forventes at være ukampdygtig indtil et godt stykke ind i 2020, efter han rev sin akillessene over i årets finaleserie, så kan han formentligt selv bestemme, hvor han vil spille.

  Mulige klubber: Ifølge amerikanske medier planlægger Kevin Durant at holde møder med Golden State Warriors, Los Angeles Clippers, New York Knicks og Brooklyn Nets. NBAs specielle lønregler betyder dog, at Golden State Warriors kan give ham den største kontrakt.

 3. Kyrie Irving

  Alder: 27 år

  Nuværende klub: Boston Celtics

  Den teknisk stærke point guard forlader med al sandsynlig Boston Celtics, lyder det fra troværdige kilder i USA. Irving kom til Boston for to år siden fra Cleveland Cavaliers, hvor han sammen med LeBron James vandt mesterskabet i NBA i 2016, men skader og manglede kemi med holdkammeraterne har gjort, at hans ophold aldrig blev helt godt.

  Mulige klubber: Kyrie Irvings førsteprioritet skulle være Brooklyn Nets, der har en fire-årig max-kontrakt klar til ham. Irving er vokset op i New York-området, og New York Knicks har derfor også været tale, ligesom der har været spekuleret i en genforening med LeBron James i Los Angeles Lakers.

 4. Klay Thompson

  Alder: 29 år

  Nuværende klub: Golden State Warriors

  En af Golden State Warriors’ kulturbærere forventes at blive hos årets finalister. Thompson rev sit ene korsbånd over i årets finale og er derfor ude i det meste af næste sæson, men alligevel skulle stå Golden State klar med en ny fem-årig kontrakt til ham, når det hele åbner i nat.

  Mulige klubber: Skulle aftalen med Golden State Warriors falde igennem, har både Los Angeles Lakers og Los Angeles Clippers været nævnt som mulige destinationer.

 5. Jimmy Butler

  Alder: 29 år

  Nuværende klub: Philadelphia 76ers

  Philadelphia 76ers satsede hele butikken i sidste sæson og hentede flere store navne til klubben. Blandt dem var Jimmy Butler, der kom til fra Minnesota Timberwolves i november sidste år, men nu kan den stærke forsvarsspiller være på vej ud af døren igen, selvom Philadelphia gerne vil beholde ham.

  Mulige klubber: Houston Rockets, Miami Heat, Philadelphia 76ers, Brooklyn Nets, New York Knicks og Los Angeles Lakers er alle blevet kædet sammen med Jimmy Butler.

 6. Kemba Walker

  Alder: 29 år

  Nuværende klub: Charlotte Hornets

  Charlotte Hornets’ topscorer ser ud til at have spillet sin sidste kamp for klubben, der er eget af basketballikonet Michael Jordan. Walker har spillet hele sin karriere i Charlotte, men flere amerikanske medier skriver, at han allerede har en mundtlig aftale på plads med Boston Celtics om en fire-årig kontrakt, hvor han vil komme til at tjene mere end 200 millioner kroner om året.

  Mulige klubber: Boston Celtics er klar favorit til at lande ham.

 7. Tobias Harris

  Alder: 26 år

  Nuværende klub: Philadelphia 76ers

  Ligesom Jimmy Butler blev Tobias Harris hentet til Philadelphia i sidste sæson, og også han har nu kontraktudløb. Harris har allerede spillet i fem forskellige NBA-klubber, og han havde sidste år sin klart bedste sæson for professionel. Den 206 centimeter høje forward er en dygtig all-round spiller med en godt skud. Philadelphia håber, at de kan forlænge kontrakten med ham.

  Mulige klubber: Philadelphia 76ers, Los Angeles Clippers, Sacramento Kings, Dallas Mavericks, Brooklyn Nets, New Orleans Pelicans og Memphis Grizzlies skulle alle være interesseret i Tobias Harris.

 8. D'Angelo Russell

  Alder: 23 år

  Nuværende klub: Brooklyn Nets

  Med udsigterne til at Kyrie Irving skifter til Brooklyn Nets, så kommer D’Angelo Russell i overskud i klubben fra det hippe område af New York. Russell startede sin NBA-karriere i Los Angeles Lakers, men blev sendt væk, da han som ung spiller ikke slog til. Hos Brooklyn Nets har point guarden dog gennemgået en rivende udvikling, og sidste år blev han udnævnt som All-Star for første gang i karrieren.

  Mulige klubber: Los Angeles Lakers lurer på at hente ham tilbage, men også Minnesota Timberwolves har kig på D’Angelo Russell, der er gode venner med Minnesota-stjernen Karl-Anthony Towns.

 9. Al Horford

  Alder: 33 år

  Nuværende klub: Boston Celtics

  Den store centerspiller Al Horford er hverken spektakulær eller nogen superstjerne, men han er en dygtig spiller, der gør sine holdkammerater bedre og vinder kampe. Derfor er han også et eftertragtet navn, når free agency åber. Horford forventes at forlade Boston Celtics efter tre sæsoner i klubben.

  Mulige klubber: Philadelphia 76ers, Sacramento Kings, Atlanta Hawks og Dallas Mavericks er de varmeste navne på rygtebørsen.

 10. Derrick Rose

  Alder: 30 år

  Nuværende klub: Minnesota Timberwolves

  Den tidligere MVP virkede i sidste sæson genfødt efter en række svære år i NBA, hvor han flere gange lignede en færdig mand. Rose blev kåret som NBAs MVP i 2011, men efterfølgende blev han ramt af en række alvorlige skader. Efter en flot sæson hos Minnesota Timberwolves er han nu igen blevet en attraktiv spiller for NBA-klubberne.

  Mulige klubber: Detroit Pistons er favoritter til at skrive kontrakt med den adrætte guard.