Basketball

NBA-stjerne forlænger med Warriors

Klay Thompson bekræfter på sociale medier, at han bliver i NBA-klubben Golden State Warriors.

Kevin Durant er fortid i NBA-klubben Golden State Warriors efter at være smuttet til Brooklyn Nets, men det er lykkedes Warriors at holde på en anden af de store profiler.

Således skriver basketstjernen Klay Thompson på Instagram og Facebook, at han bliver i Golden State Warriors og dermed skriver en ny kontrakt med holdet.

Det gør han med et klip fra filmen "The Wolf of Wall Street", hvor Leonardo DiCaprio siger: "Jeg skal fandeme ikke nogen vegne".

Til klippet skriver Thompson, at han aldrig var i tvivl om, at han skulle fortsætte i Golden State Warriors.

Ifølge flere medier og nyhedsbureauer er han enig med holdet om en såkaldt maxkontrakt. Den har angiveligt en værdi af 190 millioner dollar over fem år.

Det svarer til cirka 1,25 milliarder danske kroner.

Den nu 29-årige shooting guard kommer selv fra Californien og har spillet for klubben, siden han blev valgt til NFL i første runde af draften i 2011.

I draften skiftes NBA-holdene til at plukke de bedste spillere fra amerikanske universiteter og udlandet.

Klay Thompson er fem gange blevet valgt til NBA's all-star-hold, siden han kom ind i ligaen.

Amerikaneren var en vital del af de tre mesterskaber, som Golden State Warriors vandt i 2015, 2017 og 2018.

I år var han også med til at spille holdet i finalen, men det blev ikke nogen god oplevelse for Thompson og holdet.

I sjette kamp mod Toronto Raptors rev Thompson korsbåndet over i sit venstre knæ. Ifølge AP skulle han opereres i sidste uge, men det er endnu ikke bekræftet, om operationen er gennemført.

Han pådrog sig skaden, få kampe efter at Durant rev den ene akillessene over i samme finaleserie, og Warriors endte med at tabe samlet.

NBA

Her fortsætter stjernerne

Kevin Durant

Kevin Durant

Skifter til Brooklyn Nets fra Golden State Warriors.

Den 30-årige superstjerne Kevin Durant vil inden længe sætte sin underskrift på en fire-årig kontrakt med Brooklyn Nets.

Durant er anset som værende en af verdens bedste basketballspillere, men efter at den 211 centimeter høje forward rev sin akillessene over i årets finale, forventer han først at være kampklar i 2020 for sin nye klub.

Foto: Harry How / Ritzau Scanpix

Kyrie Irving

Kyrie Irving

Skifter til Brooklyn Nets fra Boston Celtics.

Brooklyn Nets ligner nattens helt store vinder, efter at også Kyrie Irving har besluttet sig for at skifte til holdet på den amerikanske østkyst.

Kyrie Irving kommer til Brooklyn efter et mere eller mindre mislykket ophold i Boston Celtics. I 2016 var han med til at vinde NBA-mesterskabet med Cleveland Cavaliers, der dengang også havde LeBron James på holdet.

Foto: Maddie Meyer / Ritzau Scanpix

Jimmy Butler

Jimmy Butler

Skifter til Miami Heat fra Philadelphia 76ers.

30-årige Jimmy Butler skifter Miami Heat i et såkaldt sign-and-trade for at Miami Heat kan holde sig indenfor NBA's lønloft. Det betyder, at Philadelphia 76ers får Josh Richardson fra Miami sendt den anden vej.

Butler er anset som en af NBA's bedste forsvarsspillere og er fire gange i karrieren blevet udnævnt som en af ligaens All-Stars.

Foto: Mitchell Leff / Ritzau Scanpix

Kemba Walker

Kemba Walker

Skifter til Boston Celtics fra Charlotte Hornets.

Boston Celtics henter Kemba Walker ind som afløser for Kyrie Irving, der smutter til Brooklyn Nets. Walker har spillet hele sin karriere i Charlotte dog uden at opleve den store succes. 

Den 29-årige gaurd spillede sidste år sin bedste sæson i NBA, hvor han blev Charlotte Hornets' topscorer med mere end 25 point i snit, og han kommer til Boston på en fire-årig aftale.

Foto: Michael Reaves / Scanpix Denmark

Al Horford

Al Horford

Skifter til Philadelphia 76ers fra Boston Celtics.

Den 33-årige center Al Horford slutter sig til Philadelphia 76ers efter tre sæsoner hos Boston Celtics, hvor han har spillet en vigtig rolle for holdets seneste succes.

Horford er fem gange blevet kåret som All-Star, og han har især sine styrker i forsvaret. Philadelphia 76ers giver ham en fire-årig kontrakt med en årsløn på cirka 180 millioner kroner.

Foto: Maddie Meyer / Ritzau Scanpix

JJ Redick

JJ Redick

Skifter til New Orleans Pelicans fra Philadelphia 76ers,

Den rutinerede skytte tager to år i New Orleans Pelicans, der går ind en genopbygningsfase, efter klubben tidligere på sommeren sagde farvel til Anthony Davis.

35-årige Redick har tidligere været i Orlando Magic, Milwaukee Bucks, Los Clippers og altså Philadelphia 76ers. 

Foto: Mitchell Leff / Ritzau Scanpix

Tobias Harris

Tobias Harris

Bliver i Philadelphia 76ers.

Trods vedvarende rygter om et muligt skifte, så forbliver Tobias Harris i Philadelphia 76ers, der hentede ham til klubben undervejs i sidste sæson fra Los Angeles Clippers.

26-årige Harris spillede sidste år sin bedste sæson i karrieren, og han får en fem-årig aftale, fortæller hans far, som også er hans agent, til amerikanske medier.

Foto: Bill Streicher / Ritzau Scanpix

DeAndre Jordan

DeAndre Jordan

Skifter til Brooklyn Nets fra New York Knicks.

Center-spilleren DeAndre Jordan følger med Kevin Durant og Kyrie Irving til Brooklyn Nets, der får en sandt superhold i fremtiden.

30-årige Jordan startede sin NBA-karriere i Los Angeles Clippers, hvor han to gange blev udtaget til årets forsvarshold i NBA og én gang på årets hold. Siden da har han dog haft en turbulent tilværelse, hvor han senest har spillet for bundholdet New York Knicks.

Foto: Adam Hunger / Ritzau Scanpix

Ricky Rubio

Ricky Rubio

Skifter til Phoenix Suns fra Utah Jazz.

Spanieren Ricky Rubio får en tre-årig kontrakt hos Phoenix Suns, der længe har ledt efter en ny point guard til holdet. Rubio er en stærk spilfordeler og forsvarsspiller, og han har i mange år været en vigtig del af Spaniens landshold.

Foto: Russell Isabella / Ritzau Scanpix

D'Angelo Russell

D'Angelo Russell

Skifter til Golden State Warriors fra Brooklyn Nets.

I en overraskende handel har Golden State Warriors fået fingrene i D'Angelo Russell, der var kommet i overskud Brooklyn Nets efter ankomsten af Kyrie Irving.

Golden State Warriors havde egentlig ikke penge til at hente Russell til klubben, men via den såkaldte sign-and-trade-løsning er det alligevel lykkes klubben at holde sig under NBA's lønloft.

Den 23-årige point guard får en fire-årig kontrakt.

Foto: Elsa / Ritzau Scanpix

Malcolm Brogdon

Malcolm Brogdon

Skifter til Indiana Pacers fra Milwaukee Bucks.

Milwaukee Bucks ligner en af sommerens helt store tabere. Først måtte klubben sige farvel til Nikola Mirotic, der skifter til FC Barcelona, og nu siger også den stærke Malcolm Brogdon tak for denne gang.

Brogdon får fire år i Indiana Pacers, der betaler i omegnen af 150 millioner kroner om året for ham.

Foto: Jonathan Daniel / Ritzau Scanpix

Julius Randle

Julius Randle

Skifter til New York Knicks fra Brooklyn Nets.

New York Knicks drømte inden sommeren om store stjerner som Kevin Durant og Kyrie Irving, men holdet må i stedet tage til takke med Julius Randle, som de henter i New Orleans Pelicans.

25-årige Randle spillede sin bedste sæson sidste år, og han får nu en tre-årig kontrakt hos New York Knicks, som også har hentet Wayne Ellington, Elfrid Payton, Reggie Bullock, Taj Gibson og Bobby Portis.

Foto: Derick E. Hingle / Ritzau Scanpix

Derrick Rose

Derrick Rose

Skifter til Detroit Pistons fra Minnesota Timberwolves.

Den tidligere MVP Derrick Rose tager to år i Detroit Pistons efter en flot sæson hos Minnesota Timberwolves. Rose er efterhånden blevet 30 år har gennem de seneste år oplevet en række alvorlige skader, der har gjort det svært for ham at finde sit gamle niveau.

Rose genfandt dog sig selv sidste år, hvor han blandt andet scorede 50 point i én og samme kamp.

Foto: Harry How / Ritzau Scanpix

Terry Rozier

Terry Rozier

Skifter til Charlotte Hornets fra Boston Celtics.

25-årige Terry Rozier bliver ny mand i Charlotte Hornets og erstatter dermed Kemba Walker på point goard-positionen. Rozier fik i 2018 sit NBA-gennembrud, da han leverede store præstationer i slutspillet, men han havde i den forgangne sæson svært ved at følge op på de takter.

 

Foto: Rob Carr / Ritzau Scanpix

Bojan Bogdanovic

Bojan Bogdanovic

Skifter til Utah Jazz fra Indiana Pacers.

Den 30-årige kroat med det gode skud og den tynde frisure fortsætter sin karriere i Utah Jazz, der giver ham en fire-årig kontrakt. Bogdanovic spillede sine første professionelle år i europæisk basketball, men han har i de sidste par år vist sit værd i NBA.

Bogdanovic forlader Indiana Pacers efter to sæsoner i klubben.

Foto: Maddie Meyer / Ritzau Scanpix

Patrick Beverley

Patrick Beverley

Bliver hos Los Angeles Clippers.

Den aggresive guard Patrick Beverley fortsætter hos Los Angeles Clippers, der står klar med en tre-årig kontraktforlængelse til den dygtige forsvarsspiller.

Trods aftalen har Los Angeles Clippers stadig penge til at hente flere spillere i løbet af sommeren.

Foto: Gary A. Vasquez / Ritzau Scanpix

Jamal Murray

Jamal Murray

Bliver i Denver Nuggets.

Den 22-årige guard Jamal Murray kan se frem til en betragtelig lønforhøjelse, da han har valgt at skrive under på en fem-årig forlængelse med Denver Nuggets. Murray vil over de næste fem år tjene 170 millioner dollars, hvilket svarer til godt 1,1 milliarder kroner.

Murray har spillet tre sæsoner i NBA, og han har hvert år udviklet sit spil.

Foto: Matthew Stockman / Ritzau Scanpix

Cory Joseph

Cory Joseph

Skifter til Sacramento Kings fra Indiana Pacers.

Den 27-årige canadier har sikret sig en tre-årig aftale hos Sacramento Kings.

Foto: Tim Fuller / Ritzau Scanpix

Isaiah Thomas

Isaiah Thomas

Skifter til Washington Wizards fra Denver Nugguts.

NBA's laveste spiller på 175 centimeter forlader Denver Nuggets efter bare enkelt sæson og rejser istedet til den amerikanske hovedstad for at få karrieren på ret køl.

Den tidligere All-Star har døjet med skader og manglende form i de seneste år, og han får nu en et-årig aftale i Washington.

Foto: Ronald Cortes / Ritzau Scanpix

Wesley Matthews

Wesley Matthews

Skifter til Milwaukee Bucks fra Indiana Pacers.

32-årige Matthews var både forbi Dallas Mavericks, New York Knicks og Indiana Pacers i sidste sæson og skal nu igen skifte adresse. Matthews slutter sig til Giannis Antetokounmpo og resten af Milwaukee Bucks.

Foto: Andy Lyons / Ritzau Scanpix

Enes Kanter

Enes Kanter

Skifter til Boston Celtics fra Portland Trail Blazers.

Tyrkiske Enes Kanter fortsætter sin karriere i Boston Celtics, hvor han fået en to-årig kontrakt. Kanter spillede et flot slutspil for Portland Trail Blazers sidste år, og er uden for basketballbanen blev berygtet for at have lagt sig ud med Tyrkiets præsident, Recep Erdogan.

 

Foto: Mike Stobe / Ritzau Scanpix

Tomas Satoransky

Tomas Satoransky

Skifter til Chicago Bulls fra Washington Wizards.

Chicago Bulls skriver en tre-årig aftale med tjekken Tomas Satonransky, der senest har spillet for Washington Wizards.

Foto: Rob Carr / Ritzau Scanpix

Seth Curry

Seth Curry

Skifter til Dallas Mavericks fra Portland Trail Blazers.

28-årige Seth Curry vender tilbage til Dallas Mavericks, hvor han tidligere har spillet i tre sæsoner. Seth Curry er lillebror til Golden State Warriors-stjernen Stephen Curry, og han leverede sidste sæson flotte præstationer for Portland Trail Blazers.

Foto: Steve Dykes / Ritzau Scanpix

Klay Thompson

Klay Thompson

Bliver i Golden State Warriors.

Det er ikke nogen stor overraskelse, at Klay Thompson bliver i Golden State Warrriors, hvor han har spillet hele sin karriere. Thompson den maksimale kontrakt, som Warriors kan tilbyde ham, hvilket er fem år med en årsløn på cirka 250 millioner kroner.

Thompson er dog først kampklar i 2020, efter at han rev sit korsbånd over i årets finaleserie.

Foto: Ezra Shaw / Ritzau Scanpix