Basketball

NBA’s ældste tager en sæson mere og slår rekord

42-årige Vince Carter forlænger sin kontrakt med NBA-klubben Atlanta Hawks og tager dermed hul på sin 22. sæson i verdens største basketliga.

Basketballstjernen Vince Carter nægter at lægge skoene på hylden.

Selvom han efterhånden er blevet 42 år, så melder pålidelige amerikanske medier, at Carter har valgt at forlænge sin kontrakt med NBA-klubben Atlanta Hawks med endnu et år.

Dermed bliver den tidligere amerikanske landsholdsspiller den første nogensinde til at have til spillet 22 sæsoner i verdens største basketliga, hvor folk over 35 år ellers hører til sjældenhederne.

Med til historien hører dog også, at Vince Carter ikke er nogen almindelig basketballspiller. Faktisk anses han af mange eksperter som en af de mest atletiske af slagsen nogensinde, og han har i sin karrieres efterår været i stand til at velligeholde sin krop og tilpasse sig basketballlivet som en aldrende veteran.

Vince Carter smagte første gang på NBA’s glimmer og glamour, da han i sommeren 1998 blev draftet ind i ligaen. Dengang var flere af hans nuværende holdkammerater i Atlanta Hawks ikke engang født endnu.

Den 198 centimeter høje forward etablerede sig hurtigt som en af NBA’s største profiler, og hans underholdende spillestil trak fulde huse, hvor end han spillede.

Carter kunne nemlig score point, som det passede ham, og dunke bedre end de fleste, hvilket gjorde ham til en publikumsfavorit fra dag 1.

I 2000 blev han for første gang udnævnt som All-Star i NBA, og det var også her, at han slog sit navn fast, da han med et af de mest legendariske dunks nogensinde, sikrede sig titlen som Slam Dunk Contest Champion 2000.

Siden har basketballkarrieren ført ham til otte forskellige NBA-klubber, og med årene har han skiftet startpladserne ud med en rolle som bænkspiller og mentor for unge NBA-profiler. Det gav ham i 2016 titlen som NBA’s bedste holdkammerat.

Med kontraktforlængelsen bliver Vince Carter også den første NBA-spiller til at have spillet i fire forskellige årtier, hvis han fuldfører næste sæson.