Basketball

Sen scoring sikrer dansk basket sit største resultat i 14 år

De danske basketherrer vandt over Hviderusland og spillede sig videre til EM-kvalifikationen. Sejren blev sikret i de sidste sekunder.

Danmarks basketball-landshold er klar til at spille den afgørende kvalifikation om at komme med til EM i 2021.

På hjemmebane i Ballerup Super Arena lørdag eftermiddag vandt danskerne 69-66 over Hviderusland, der kunne have gået forbi Danmark med en sejr.

De to lande er i playoffpulje med Albanien - en pulje der er forstadiet til EM 2021-hovedkvalifikationen - og som Danmark nu er sikker på at vinde.

Den danske sejr blev sikret af Iffe Lundberg, der med 1,2 sekunder tilbage ramte en tre-pointer. Lundberg blev også dansk topscorer med 27 point.

- Jeg er rigtig glad. Vi har formået at gøre noget historisk. I flere af kampene har vi været stort bagud, men vi har formået at holde hovedet koldt og kæmpe os tilbage hver gang. Det siger meget om karakteren på det hold, siger Gabriel Iffe Lundberg.

- Vi tror på det

Også mod Hviderusland var danskerne bagud i store dele af kampen, men et stort comeback i fjerde og sidste periode muliggjorde sejren.

I EM-hovedkvalifikationens gruppe C skal Danmark op mod Tjekkiet, Belgien og Litauen. Der spilles både ude og hjemme, og de tre bedste hold i gruppen går videre til EM i 2021.

- Det ser spændende ud. Det er selvfølgelig lidt højere niveau, men vi tror på det, siger Gabriel Iffe Lundberg.

Resultatet er det bedste i 14 år for det danske basketlandshold. Også i 2005 kvalificerede landsholdet sig til den europæiske A-division og kom blandt de 24 bedste nationer i Europa.

EM i 2021 spilles i Tyskland, Georgien, Tjekkiet og Italien fra 17. august til 3. september.