Basketball

Oversigt: disse profiler misser NBA-sæsonstarten

Victor Oladipo fra Indiana Pacers blev skadet i slutningen af januar, og forventes først tilbage i løbet af december måned Andy Lyons / Ritzau Scanpix

Den stjernespækkede NBA-liga kommer til at mangle en håndfuld af dens absolut største profiler, når den nye sæson skydes i gang her i næste uge.

Efter knap fire måneders pause er basketballfans verden over nu klar, til at få sat en ny NBA-sæson i gang.

De aktive sommermåneder har endnu engang givet den nordamerikanske basketballliga et friskt udtryk - spændingen, tankerne og forventningerne til de nye konstellationer af ligaens 30 mandskaber, har skabt en nærmest elektrisk optimisme, frem mod sæsonens første tip off her på tirsdag.

Sæsonen 2019-20 ser ud til at blive en spændende én af slagsen. De mange spillerskifter henover sommeren har ændret magtbalancen markant og et nyt hierarki er blevet dannet.

En ekstra variabel i denne nye magtbalance, er de mange skader som desværre også kommer til at påvirke sæsonen 2019-20 - flere store profiler har været under kniven i det seneste år og flere af sportens største navne kommer til at misse signifikante dele af den kommende sæson

Herunder kan du se hvilke stjerner, der kommer til at misse store og små dele af NBA-sæsonen 2019-20:

Kevin Durant - Brooklyn Nets

Kevin Durant blev skadet i det femte opgør, af sidste sæsons NBA-finaler.
 • Skade: Overrevet akillessene
 • Vurdering: Misser formodentlig hele 2019-20-sæsonen

Der var lagt op til det helt store, da Kevin Durant vendte tilbage til Golden State Warriors-holdet, til kamp fem af sidste sæsons NBA-finaleserie. En måned tidligere havde den tidligere 'Most Valuable Player' pådraget sig en lægskade, der holdt profilen ude i hele Western Conference Finals-serien, samt de første fire finaleopør, og Warriors havde i den grad brug for Durants produktion i finaleserien mod Toronto Raptors.

Durant startede brandvarmt med 11 point i første quarter, men nåede kun at opleve 130 sekunder af kampens andet quarter - en overrevet akillessene i højre ben satte ikke kun en stopper for Durants finaleoptræden i sidste sæson. Det var også et punktum for profilens karriere hos Golden State Warriors.

Efter at have annonceret sit ønske om at skrive under med Brooklyn Nets, blev Kevin Durant sendt til New York-holdet i en sign-and-trade-handel, som på den korte bane må siges at falde til Golden State Warriors' fordel.

Genoptræningen efter en overrevet akillessene tager generelt et helt kalenderår, så det lader ikke til at vi får Kevin Durant på banen i NBA-sæsonen 2019-20.

Klay Thompson - Golden State Warriors

Klay Thompson pådrog sig en alvorlig knæskade, i kamp seks af sidste sæsons NBA-finaler.
 • Skade: Overrevet korsbånd i knæet
 • Vurdering: Er tidligst tilbage i februar 2020

Golden State Warriors blev hårdt ramt af skader i sidste sæsons finaleserie. I seriens sjette opgør landede profilen Klay Thompson uheldigt og rev korsbåndet i sit venstre knæ over.

NBA-finalen endte med et nederlag til Golden Sate Warriors.

Skarpskytten fra Warriors snittede 26 point pr kamp i sidste sæsons finaleserie og få uger efter sin alvorlige skade underskrev han en ny 5-årig aftale med Golden State Warriors, til en værdi af ca. 190 millioner dollars.

Thompson satser på at vende tilbage til banen i løbet af denne sæson, men et comeback før februar 2020 virker urealistisk.

Paul George - Los Angeles Clippers

Efter en fantastisk flot sæson hos Oklahoma City Thunder, blev Paul George handlet til Los Angeles Clippers.
 • Skade: Opereret i begge skuldre
 • Varighed: Misser de første 2-4 uger af den kommende NBA-sæson

Efter Oklahoma City Thunders førsterunde-exit fra slutspillet, blev George opereret i begge skuldre og de første meldinger lød på, at George ville misse de første 6 uger af NBA-sæsonen 2019-20.

Der var tale om små indgreb i Georges skuldre, der eftersigende skulle have generet profilen i flere måneder af sidste sæson.

I slutningen af september meldte profilen selv ud, at han ville misse hele Clippers' opstartsprogram til sæsonen, samt at han regner med at være tilbage i løbet af november måned.

Victor Oladipo - Indiana Pacers

Victor Oladipo spillede blot 36 kampe for Indiana Pacers i sidste sæson.
 • Skade: Overrevet quadriceps (lårmuskel) i knæet
 • Vurdering: Er tidligst tilbage i december 2019

Tilbage i slutningen af januar lå Indiana Pacers på en flot tredjeplads i Eastern Conference. De havde vundet 31 af deres 46 grundspilskampe og holdets topscorer, Victor Oladipo, var udset til at skulle spille med i sæsonens All-Star-kamp og (med lidt held) måske også få en plads på et af sæsonens tre All-NBA-hold.

I holdets opgør mod Toronto Raptors d. 24. januar falder Oladipo uheldigt. Så uheldigt at han river senen mellem knæet og lårmusklerne over og misser resten af sæsonen 2018-19.

Med ét var Pacers' sæson ændret. Holdet formåede at holde en rigtig flot femteplads i Eastern Conference, inden de bliver ekspederet ud af slutspillet af Boston Celtics.

Den alvorlige skade kommer desværre også til at påvirke Pacers' 19-20-sæson, da genoptræningen for Oladipo ihvertfald kommer til at strække sig ind i december (og nok også ind i januar 2020).

John Wall - Washington Wizards

John Walls seneste skadeforløb startede i slutningen af december sidste år.
 • Skade: Hæl og akillessene (med efterfølgende komplikationer)
 • Vurdering: Kommer formodentlig ikke til at spille i 2019-20-sæsonen

Efter længere tids smerter og problemer med sin venstre hæl, besluttede John Wall at opsøge en specialist i slutningen af december 2018. Sammen beslutter de, at en operation er nødvendig og Washington Wizards-spilleren meldes ude i 6-8 måneder, hvilket sætter en stopper for Walls 2018-19-sæson.

I januar 2019 kommer nyheden ud, at der er komplikationer efter operationen og at hælen er inficeret, og få uger efter river guarden sin akillessene over, efter et uheldigt fald i privaten.

Det er blot blevet til 41 og 32 grundspilskampe i de seneste to sæsoner for Washington-guarden, og det lader ikke til at skal lægges flere kampe til CV'et i denne sæson.

Jusuf Nurkic - Portland Trail Blazers

Den bosniske center fra Portland Trail Blazers brækkede benet i slutningen af marts 2019.
 • Skade: Brækket skinne- og lægben
 • Vurdering: Er tidligst tilbage til februar 2020

Bosniske Jusuf Nurkic havde gang i sin bedste sæson i karrieren, da han i slutningen af marts måned faldt uheldigt ned efter en reboundsituation, og brækkede både skinne- og lægbenet i sit venstre ben.

Selvom tabet af holdets startende center gjorde ondt, så formåede Portland Trail Blazers alligevel at spille sig hele vejen til sidste sæsons Western Conference Finals, hvor man dog tabte til Golden State Warriors.

Nurkic forventes tilbage i løbet af februar 2020 og Trail Blazers har da også hentet en erstatning ind, i form af Hassan Whiteside.

DeMarcus Cousins - Los Angeles Lakers

DeMarcus Cousins spillede med i sidste sæsons NBA-finaler og skiftede til Los Angeles Lakers her i sommer.
 • Skade: Overrevet korsbånd i knæet
 • Vurdering: Kommer formodentlig ikke til at spille i 2019-20-sæsonen

De sidste par sæsoner har ikke været gode ved DeMarcus 'Boogie' Cousins.

Midt i en flot 2017-18-sæson hos New Orleans Pelicans, rev han sin akillessene over og missede ikke kun resten af sæsonen, men også muligheden for at sikre sig en ny stor kontrakt, i den efterfølgende sommer.

Knap et år efter sin alvorlige skade, gjorde Cousins debut for Golden State Warriors, der havde samlet den tidligere All-NBA-spiller op på en lille og kort kontrakt. Fire måneder efter pådrog han sig så en lårskade, der holdt ham ude i store dele af sidste sæsons slutspil, og DeMarcus Cousins var en skygge af sig selv i sidste sæsons NBA-finaleserie.

I juli skrev Cousins så under med Los Angeles Lakers. Meldingerne lød at Cousins var kommet sig 100% efter sine skader, at han havde tabt sig 10-15 kilo og at hans mål var at spille samtlige 82 grundspilskampe for Lakers i den kommende sæson.

Ved en sommertræning halvanden måned efter, river Cousins et korsbånd over og meldes ude for hele 2019-20-sæsonen. Cousins er lige fyldt 29 år og er free agent igen til næste sæson - spørgsmålet er om vi får den gamle DeMarcus Cousins at se igen?

Isaiah Thomas - Washington Wizards

Isaiah Thomas så ud til at få fint med spilletid i Washington, indtil en ny operation har sendt ham ud på sidelinjen igen.
 • Skade: Operation i venstre tommelfinger
 • Vurdering: Ser ud til at misse den første måned af den kommende sæson

Hofteproblemer og efterfølgende operationer, har ødelagte størstedelen af de seneste to sæsoner for Isaiah Thomas, hvor den lille point guard blot har spillet 44 NBA-kampe.

Den 10. juli skrev Thomas under med Washington Wizards, hvor der bestemt var udsigter til spilletid, grundet situationen omkring John Wall.

I midten af september pådrog Thomas sig dog en skade i sin venstre tommelfinger. Dette krævede en mindre operation, der kommer til at holde guarden væk fra banen i den første måned af NBA-sæsonen 2019-20.

Der er ikke tale om nogen alvorlig skade og det bliver godt at se Isaiah Thomas i fuld vigør igen.

Gerald Green - Houston Rockets

Gerald Green (nummer 14) spillede 73 kampe for Houston Rockets i sidste sæsons grundspil, hvor han gennemsnitligt var på banen i 20 minutter pr kamp.
 • Skade: Brækket venstre fod
 • Vurdering: Misser formodentlig hele den kommende sæson

Den seneste alvorlige skade i verdens bedste basketballliga, har ramt Houston Rockets' bænkspiller Gerald Green.

NBA-veteranen brækkede sin venstre fod, i Rockets' preseason-kamp mod de forsvarende mestre fra Toronto Raptors sidste torsdag.

Green var til scanning i mandags, hvor det kom frem at den 33-årige Rockets-spiller har pådraget sig en såkaldt Lisfranc-skade i foden og dermed kommer til at misse store dele af den kommende sæson (hvis ikke hele sæsonen).