I nat er NBA tilbage - her er alt du skal vide

16x9
Efter Toronto Raptors modtager deres mesterskabsringe her i nat, får holdets store profil fra sidste år, Kawhi Leonard, debut for Los Angeles Clippers. Foto: Harry How / Ritzau Scanpix

Bliv klogere på NBAs 30 mandskaber og de største historier til sæsonen 2019-20, der skydes i gang her i nat.

Fire måneders NBA-tørke er snart overstået.

Efter 131 dages kamppause bliver den 74. NBA-sæson skudt i gang her i nat, hvor de forsvarende mestre fra Toronto Raptors får æren til at åbne sæsonen 2019-20, på hjemmebanen i Scotiabank Arena.

Udover at være forløsningen på måneders spænding og venten, bliver tirsdagens to kampe også et klart udtryk for de mange ændringer, der er sket i verdens bedste basketballliga i de seneste måneder - ændringer der totalt har ændret magtbalancen i ligaens to halvdele og som umiddelbart ser ud til, at give basketballfans verden over én af de mere spændende sæsoner, i de seneste år.

Som en lille optakt til sæsonen kan du her blive klogere på de største historier, de vigtigste ændringer og de 30 hold, der i de næste otte måneder skal kæmpe om NBA-mesterskabet.

Får vi kulminationen på 'The Process' i denne sæson? Joel Embiid og Philadelphia 76ers ligner bejlere til mesterskabet i den kommende sæson.
Får vi kulminationen på 'The Process' i denne sæson? Joel Embiid og Philadelphia 76ers ligner bejlere til mesterskabet i den kommende sæson. Foto: Elsa / Ritzau Scanpix

EASTERN CONFERENCE

I sidste sæson satsede Toronto Raptors stort og blev belønnet for det. Handlerne for Kawhi Leonard og Marc Gasol bragte Raptors den sidste firepower, der gjorde at de kunne spille sig gennem Eastern Conference og til sidst spille op med mini-dynastiet Golden State Warriors.

Satset gav Raptors deres første mesterskab i historien. Det er nu 131 dage siden og meget har ændret sig hos holdet fra den canadiske storby.

Holdets store profil, Kawhi Leonard, valgte at drage vestpå og de forsvarende mestre ser nu ud til, at måtte indstille sig på at blive overhalet i NBAs østlige halvdel, af en lille håndfuld hold der kommer til at kæmpe om topplaceringerne i Eastern Conference.

Sidste sæsons bedste grundspilshold, Milwaukee Bucks, ser ud til at gå endnu en flot sæson i møde. Selvom man har måtte sige farvel til en af holdets defensive profiler i Malcolm Brogdon, så vil manges øjne være rettet mod holdet fra Wisconsin, hvor flere også ser græske Giannis Antetokounmpo som en af spidskandidaterne til sæsonens 'Most Valuable Player'-pris.

(Artiklen herover er fra sidste sæson, hvor Giannis Antetokounmpo modtog prisen som sæsonens 'Most Valuable Player'.)

Efter to tredjepladser i træk, ser Philadelphia 76ers ud til at tage endnu et skridt i den rigtige retning, efter en begivenhedsrig sommer.

76ers sikrede sig veteranen Al Horford, draftede forsvarsesset Matisse Thybulle og da det stod klart, at Jimmy Butler ikke var interesseret i at forlænge med Philadelphia-mandskabet, indgik man en handel med tre andre hold, der sendte Josh Richardson til 'The City of Brotherly love'.

Philadelphia 76ers kommer til at mønstre en yderst potent startopstilling, med Joel Embiid som omdrejningspunkt. Der er store forventninger til 76ers i sæsonen 2019-20, der kan blive kulminationen på den årelange genopbygning på holdet, der populært kaldes 'the process':

Hør Thomas Bilde og Peter Wangs vurdering af NBA-holdet Philadelphia 76ers, til sæsonen 2019-20. Video: Kristoffer Vestrup

Udover sidste sæsons mestre og de to formodede tophold, så kommer denne Eastern Conference-sæson også til at handle om skiftene fra flere af ligaens store profiler.

Jimmy Butler er blevet sendt fra Philadelphia 76ers til Miami Heat, Kyrie Irving er skiftet fra Boston Celtics til Brooklyn Nets og Kemba Walker skal udfylde hullet efter Irving i Boston, efter sit skifte fra Charlotte Hornets.

Alle tre spillere har været på et All-NBA-hold indenfor de seneste to sæsoner, og det bliver spændende at se hvordan de agerer og fungerer i deres nye konstellationer.

Som altid er der også kommet en række interessante førsteårsspillere ind i Eastern Conference. Her skal man især lægge mærke til den tidligere Duke-profil RJ Barrett, der ser ud til at få masser af spilletid hos New York Knicks i år, samt Atlanta Hawks-duoen De'Andre Hunter og Cam Reddish.

Sæsonen 2019-20 bliver spækket med historier (fx Vince Carters sidste sæson), spekulationer (blandt andet om trade-kandidater som Kevin Love og Bradley Beal) og højdepunkter. Derudover peger eksperter også på, at de to største MVP-favoritter findes i Eastern Conference i det kommende grundspil.

Herunder kan du få overblikket over de 15 hold der udgør NBAs Eastern Conference (sidste sæsons placering, afgange, tilførsler, bud på en startopstilling samt truppen til sæsonen):

De 15 hold i Eastern Conference

Hvis du vil vide endnu mere om Eastern Conference til den kommende sæson, så kan du lytte til Peter Wangs vurderinger af og forudsigelser om NBAs østlige halvdel - det foregår i vores NBA-podcast, som du kan lytte til lige her:

WESTERN CONFERENCE

Los Angeles Clippers sikrede sig både Paul George og Kawhi Leonard henover sommeren. Bliver det i år at Clippers skal spille med i deres første NBA-finaler i historien?
Los Angeles Clippers sikrede sig både Paul George og Kawhi Leonard henover sommeren. Bliver det i år at Clippers skal spille med i deres første NBA-finaler i historien? Foto: Kevork Djansezian / Ritzau Scanpix

I NBAs vestlige halvdel er det duoer, der kommer til at præge den kommende NBA-sæson.

De to Los Angeles-hold har begge fået skabt nye potente tandem over sommeren: efter månedlange spekulationer fik det hæderkronede Lakers-mandskab tradet sig til superstjernen Anthony Davis, der kommer til de 16-dobbelte mestre fra New Orleans Pelicans, mens Clippers handlede sig til profilen Paul George i Oklahoma City, der kort tid efter fik selskab af Kawhi Leonard på Clippers-holdet.

De tre stjerner slutter sig til LeBron James i Los Angeles, der for første gang i NBAs historie ser ud til at have to hold, der kan spille med om mesterskabet:

For første gang nogensinde er begge Los Angeles-mandskaber i spil til NBA-titlen. Video: Kristoffer Vestrup

Det er dog ikke kun i Californien, der kan mønstre interessante tandem til NBA-sæsonen 2019-20.

Hos Houston Rockets har man forenet to tidligere holdkammerater, da man valgte at sende Chris Paul til Oklahoma City Thunder, i bytte for den tidligere liga-MVP, Russell Westbrook.

Westbrook forenes dermed med James Harden (der selv er tidligere MVP og som derudover er blevet nummer to i den prestigefyldte afstemning, to gange i de seneste tre sæsoner) i Houston, der også ligner et hold der vil jagte en finaleplads i den kommende sæson.

Ikke så langt fra Rockets-lejren håber man på store ting fra en ung europæisk duo. Dallas Mavericks vil også være en historie i denne sæson, hvor Kristaps Porzingis gør NBA-comeback efter 20 måneders skadespause, ved siden af sidste sæsons 'Rookie of the Year', Luka Doncic.

Spidskandidaten til denne sæsons pris som årets førsteårsspiller, er også at finde i Western Conference - Zion Williamson har det seneste år været den mest hypede spiller i det amerikanske skolesystem siden LeBron James, og træder nu ind på et ungt og spændende New Orleans Pelicans-mandskab, der har fået tilført yderligere talent via den førnævnte Anthony Davis-handel med Los Angeles Lakers.

Med årets førstevalg fra draftet, de nye konstellationer i Los Angeles og Houston, samt allerede etablerede tophold i Denver Nuggets, Utah Jazz, Portland Trail Blazers, San Antonio Spurs og (et dog decimeret) Golden State Warriors, venter der endnu en uhyggeligt spændende sæson i Western Conference, der da også er svær at forudsige for TV 2 SPORTs NBA-eksperter:

Sådan ser Thomas Bilde og Peter Wangs bud ud, når det kommer til Western Conference i NBA-sæsonen 2019-20.
Sådan ser Thomas Bilde og Peter Wangs bud ud, når det kommer til Western Conference i NBA-sæsonen 2019-20. Foto: Kristoffer Vestrup

Thomas og Peters bud kommer fra vores NBA-podcast, hvor du kan høre en vurdering af alle 15 mandskaber i Western Conference:

Det ser ud til at blive hektisk fra start til slut i NBAs Western Conference, hvor hierarkiet kan ændre sig fra dag til dag. Lige under de forventede tophold, finder man Minnesota Timberwolves, Sacramento Kings, Dallas Mavericks og Phoenix Suns, der alle stiler efter at tage et skridt op gennem rangeringen i ligaens vestlige halvdel.

Herunder kan du få overblikket over de 15 hold der udgør NBAs Western Conference (sidste sæsons placering, afgange, tilførsler, bud på en startopstilling samt truppen til sæsonen):

Western Conference i sæsonen 2019-20

Der er rigtig meget at se frem til i sæsonen 2010-20, som bliver skudt i gang her i nat klokken 02.00 på TV 2 SPORT. Først får Toronto Raptors besøg af New Orleans Pelicans og umiddelbart derefter får vi den første duel i kampen om Los Angeles, når Clippers møder Lakers i Staples Center.

Nattens to kampe er dog blot starten på en stærk åbningsuge fra NBA, der også byder på topkampen mellem Philadelphia 76ers og Boston Celtics, samt optrædener fra profiler som Giannis Antetokounmpo, Rudy Gobert, Stephen Curry og Kyrie Irving:

God fornøjelse med NBA-sæsonen 2019-20, som du kan følge hver eneste nat på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.