Basketball

Her brækker stjerne hånden - kæmpe nedtur for NBA, siger kommentator

NBA-stjernen Stephen Curry udgik af sæsonens fjerde kamp med et brud i hånden. Golden State har nu mistet tre profiler i de senest seks gældende kampe

Golden State Warriors må undvære holdets helt store profil i de kommende kampe.

I kampen mod Phoenix Suns natten til torsdag dansk tid måtte Stephen Curry trække sig med en skade i venstre hånd, og efter kampen blev det bekræftet at klubben, at hånden er brækket.

I tredje quarter forsøgte den tidligere dobbelte MVP forsøgte et layup forbi Suns-centeren Aron Baynes, men blev kantet, så han i landede hårdt på hænder og bryst med den store center ned over sig.

Curry gik direkte i omklædningsrummet, og da han ikke var i stand til at tage sine efterfølgende straffekast, måtte han uanset hvad ikke komme tilbage på banen igen.

- Det er en kæmpe nedtur for NBA. Det er ærgerligt, at man i en så spændende sæson skal miste en potentiel MVP, for han kunne godt være med i MVP-snakken med de skader, holdet har i forvejen, siger TV 2 SPORTs basketballkommentator Thomas Bilde.

- Heldigvis plejer en brækket hånd ikke at hæmme spilleren, når han kommer tilbage, ligesom det kan være tilfældet efter en knæskade. Men det er bekymrende, når det er den bedste skytte nogensinde, der har brækket hånden.

Det vides endnu ikke, hvornår Stephen Curry vender tilbage på banen, men en brækket hånd kan typisk betyde en skadespause på omkring tre uger, hvilket i dette tilfælde vil betyde, at stjernen misser 11 kampe.

Ifølge NBC har holdets general manager, Bob Myers, bekræftet at en operation ikke er udelukket for den uheldige point guarden.

Uheldig skadesstime

Stephen Curry er udset til at blive mere end almindeligt vigtigt for Golden State Warriors i denne sæson, da holdets anden store profil, Klay Thomson, er ude i det meste af sæsonen med en knæskade.

- Selv med Curry har de jo været ringe i her i starten, så det her kommer bestemt ikke til at hjælpe dem. Men det kan måske fjerne noget pres fra dem.

- Folk havde dem til at slutte et godt stykke nede i tabellen før det her, så det er klart, at det her kan være et lille prej mod, at de ikke når slutspillet. Men det er selvfølgelig meget, meget tidligt at sige. Men det ser ikke godt ud med holdets superstjerne skadet, siger Thomas Bilde.

Skaden betyder, at Golden State Warriors har mistet tre af deres - og NBA's - største profiler i holdets seneste seks betydningsfulde kampe, da både Klay Thomson og den tidligere MVP Kevin Durant blev skadet i de to sidste kampe i sidste sæsonens finaleserie.

Vicemestrene tabte kampen til Phoenix Suns med 121-110 på hjemmebane og har efter fire kampe blot hentet en enkelt sejr.