Basketball

NBA-spiller testet positiv for doping - udelukket i 25 kampe

John Collins kommer ikke til at lave NBA-point i de næste 25 kampe.  (photo By Kevin C. Cox/getty Ima / Ritzau Scanpix

John Collins fra Atlanta Hawks er blevet taget for doping og tildelt en karantæne på 25 kampe.

Basketklubben Atlanta Hawks må undvære deres power forward John Collins i 25 kampe.

Det kan den 22-årige NBA-spiller takke sig selv for, efter han er blevet taget for brug af et væksthormon, der står på listen over forbudte stoffer.

John Collins kommer dog ikke kun til at gå glip af de næste 25 kampe i verdens bedste basketliga. Han bliver ligeledes ramt på pengepungen.

- John Collins er blevet suspenderet uden løn i 25 kampe efter at have forbrudt sig på NBA's antidoping-program, skriver NBA i en pressemeddelse.

Karantænen til Atlanta-spilleren træder i kræft med omgående virkning. Således er Collins ikke med, når Hawks natten til onsdag møder San Antonio Spurs.

- Jeg vil gerne sige undskyld til mine holdkammerater, mit hold, vores fans og partnere. Jeg forstår fuldt ud, hvad det betyder for, hvad vi forsøger at opnå sammen i denne sæson, siger John Collins til ESPN.

To spillere taget for doping i denne sæson

Den 22-årige power forward er igen spilleberettiget juleaften, når Atlanta Hawks står over for Cleveland Cavaliers.

John Collins er den tredje spiller i denne sæson, som er blevet fanget i dopingfælden og straffet med 25 kampes karantæne uden løn.

I oktober var det nummer 1 fra sidste års draft, Phoenix Suns-spilleren Deandre Ayton, der fik samme straf, efter han blev taget for brug af Diuretic, der er kendt for at være med til at skjule dopingmedikamenter.