Basketball

Forsinket julegave i Toronto - står helt fri og laver 'selvmål'

Toronto Raptors Oshae Brissett stod for første juledags komiske højdepunkt, da han vippede bolden i sin egen kurv.

Juleaften er egentlig overstået, men det forhindrede ikke Toronto Raptors Oshae Brissett i at dele julegaver ud, da han og Raptors på første juledag tabte 102-118 til Boston Celtics.

Bagud med 20 point og knap tre minutter igen var kampen reelt afgjort, da Celtics' Semi Ojeleye forsøgte at lave tre point og udbygge føringen.

Skuddet missede dog kurven, og nedenfor stod Oshae Brissett helt fri og upresset klar til at samle bolden op. Hans timing var knap så skarp som placeringsevnen, da han måtte hoppe efter bolden, som han fik vippet i egen kurv.

Bommerten fik naturligvis TV 2 SPORTs NBA-kommentatorer til at grine.

- Wow, selvmål! Årets første juledag-blooper (uheld, red.), lød det fra Thomas Bilde, mens Peter Wang tilføjede:

- Det er sjældent.

I statistikkerne er det dog ikke muligt at lave et decideret selvmål i NBA, og derfor blev Boston-spilleren Daniel Theis noteret for både en rebound og to point, da han stod tættest på situationen. Det hjalp ham op på i alt 13 point i kampen.

"Selvmålet" var ikke afgørende for kampens udfald, men hjalp ikke ligefrem hjemmeholdet Raptors.

Canadierne havde ellers fået en forrygende start, hvor de lynhurtigt bragte sig foran 10-0. Den føring blev midlertidigt indhentet kort inde i første quarter, da udeholdet bragte sig foran 15-14.

Boston Celtics slap aldrig grebet om kampen og var ligeledes foran hele vejen igennem kampens sidste tre quarters. Det hele sluttede med en sejr på 16 point.

Begge hold ligger på nuværende tidspunkt til en sikker plads i slutspillet i 'Eastern Conference'.