Basketball

19-årig komet skrev historie med vild bedrift i NBA-debut

19-årige Zion Williamson lavede 17 point i træk på fire mindeværdige minutter i fjerde quarter.

Så skete det, som alle NBA-fans havde ventet spændt på i flere måneder, endelig.

Manden – eller drengen, om man vil – der blev valgt som den første i draften i sommer sidste år, kom langt om længe i aktion.

Zion Williamson er navnet. Han er 19 år, vejer 129 kilo, er 198 centimeter høj og er blevet udnævnt som den næste LeBron James af basketballeksperter verden over.

Det fysiske pragteksemplar har ladet NBA-comebacket vente på sig på grund af en skade, der har holdt ham ude i et halvt år. Natten til torsdag debuterede han endelig for New Orleans Pelicans i kampen mod San Antonio Spurs, og det gik ikke stille for sig.

Her blev den unge spiller mødt af kæmpe opbakning fra hjemmepublikummet i Smoothie King Center i New Orleans, og han kvitterede med mindeværdige bedrifter fordelt på de 18 minutter, han fik på banen.

Efter en stille start spillede han sig varm, inden han i fjerde og sidste quarter gik amok og viste, at hans talent er indiskutabelt trods rygter om dårlig form. Her stod han således for 17 point i træk på bare fire minutter. Pointstimen indeholdt både både layups, alley-oops samt fire ud af fire trepointsskud.

Skrev historie

Med den bedrift skrev han sig ind i historiebøgerne over førsteårsspillere. Han er således den første rookie, der har scoret 17 point i en quarter i sin NBA-debut.

Derudover er Zion Williamson den første rookie i historien til at ramme fire ud af fire fra trepointslinjen i sin debutkamp.

Til stor ærgrelse for ellevilde fans tog headcoach Alvin Gentry sit stjerneskud ud af kampen med fem minutter og 23 sekunder tilbage af kampen for at passe på ham.

Undervejs stemte hjemmepublikummet i med ”MVP”-råbet (mest værdifulde spiller, red.) rettet ned mod den 19-årige komet.

Måske på grund af udskiftningen blev hjemmeholdets comeback ikke fuldendt, og New Orleans Pelicans tabte kampen med 117-121.

Zion Willamson endte med at stå noteret for 22 point og syv rebounds på 18 minutter.