NBA-legenden Kobe Bryant død i helikopterulykke

Kobe Bryant nåede at vinde NBA-mesterskabet fem gange og betragtes som en af sportens største spillere nogensinde.

Los Angeles Lakers-legenden Kobe Bryant er død efter en helikopterulykke søndag aften dansk tid. Han blev 41 år gammel.

Det bekræfter lokale myndigheder i byen Calabasas, der ligger i Los Angeles, på Twitter.

- Det er med stor sorg, at vi kan informere om Kobe Bryants og fire andres død efter en helikopterulykke i Calabasas, skriver City of Calabasas, der er byens officielle Twitter-konto.

Sent søndag aften har det sheriffen i Los Angeles County Sheriff's Department, Alex Villanueva, på et pressemøde oplyst, at dødstallet ifølge en passagerliste er på ni personer - og ikke fem personer, som tidligere meldinger er gået på.

NBA's hjemmeside og adskillige medier skriver, at blandt de omkomne i helikopterulykken var også Kobe Bryants 13-årige datter Gianna Maria Onoro. Udover Gianna Maria Onoro var Kobe Bryant også far til døtrene Bianka, Natalia og Capri, som han har sammen med konen Vanessa Laine Bryant.

Da Kobe Bryant fortsat var aktiv, var det kendt, at han for at slippe uden om trafikken i Los Angeles, ofte tog helikopteren til både træning og kampe fra sin bopæl i Newport Coast.

"Det er en af de største nogensinde, vi tager afsked med"

Kobe Bryant gik under kaldenavnet Black Mamba og stoppede sin aktive karriere i NBA i 2016. Han nåede at spille i verdens bedste basketball-liga i 20 år, hvor han blandt andet vandt mesterskabet fem gange og blev kåret som den mest værdifulde spiller en enkelt gang.

Den knap to meter høje basketballspiller repræsenterede udelukkende Los Angeles Lakers i sin karriere, hvor han markerede sig med ikke færre end 33.643 point, 7.047 rebounds og 6.306 assists. Han betragtes som en af de største sportspersonligheder nogensinde i Los Angeles.

- Det er på alle måder trist. Det en af de allerstørste, vi tager afsked med alt, alt for tidligt. Det er frygteligt, siger TV 2 SPORTs basketballekspert Peter Wang.

På banen var spillede Kobe Bryant positionen shooting guard, og indtil lørdag aften var han den tredjemest scorende spiller i NBA's historie. Men efter at han natten til søndag dansk tid blev overhalet af LeBron James, er han nu nummer fire på den liste.

Stjerner ærer Kobe Bryant

Kort tid efter at Kobe Bryants død var blevet bekræftet, blev det besluttet, at der skulle holdes et øjebliks stilhed inden kampen mellem Denver Nuggets og Houston Rockets til ære for den afdøde NBA-legende.

Kampen mellem Denver Nuggets og Houston Rockets blev mærket af, at basketball-legenden Kobe Bryant døde i en helikopterulykke tidligere samme dag. Video: Malthe Henriksen

Flere sportsstjerner har efter bekræftelsen været ude og hylde og ære Kobe Bryant. En af dem er Paul Pierce, der i slutningen af 00'erne var en af Kobe Bryants største rivaler.

- Det er uvirkeligt lige nu, skriver den tidligere Boston Celtics-spiller på Twitter.

En anden er Philadelphia 76'ers' Joel Embiid.

- Jeg ved ikke, hvor jeg skal starte. Jeg begyndte at spille basketball på grund af Kobe efter at have set hans finaler i 2010. Jeg havde aldrig set basketball før dem, og de finaler var et vendepunkt i mit liv. Jeg ville være som Kobe. Jeg er så mega trist i dag. RIP (hvil i fred, red.), legende.

Verdensrekordindehaveren på 100 meter og 200 meter, Usain Bolt, har på sociale medier delt et billede af ham og Kobe Bryant sammen, hvortil han skriver, at han "ikke kan forstå det".

Kobe Bryant

 1. 1996

  1. Kobe Bryant starter i LA Lakers

   Kobe Bryant opnåede legendestatus i LA Lakers. Han spillede i klubben fra 1996 til 2016.

 2. 1998

  1. Kobe Bryant kommer på NBA's All Star-hold

   Kobe Bryant formåede at komme på NBA's All Star-hold 18 gange.

 3. 2000

  1. Kobe Bryant vinder NBA-mesterskabet med Lakers

   Sammen med resten af Lakers-mandskabet vandt Kobe Bryant NBA-mesterskabet fem gange.

 4. 2002

  1. Kobe Bryant bliver MVP på NBA's All Star-hold

   Kobe Bryant blev fire gange udvalgt som mest værdifulde spiller (MVP) på NBA's All Star-hold.

 5. 2006

  1. Kobe Bryant bliver topscorer i NBA-ligaen

   Kobe Bryant blev topscorer i NBA-ligaen to gange.

 6. 2007

  1. Kobe Bryant bliver MVP i grundspillet

   Kobe Bryant blev den mest værdifulde spiller (MVP) i grundspillet.

 7. 2008

  1. Kobe Bryant bliver MVP i finale-serien

   Kobe Bryant blev den mest værdifulde spiller (MVP) i finale-serien to gange.

 8. 2016

  1. Kobe Bryant stopper karrieren efter 20 sæsoner i NBA

   Kobe Bryant scorede 60 point i sin afskedskamp, hvilket førte Lakers til en sejr på 101-96 over Utah Jazz.