Basketball

Sherif melder om ni dræbte i Kobe Bryants dødsulykke

På et pressemøde fortalte de lokale myndigheder mere om helikopterulykken uden for Los Angeles, der kostede Kobe Bryant og fire andre personer livet.

Søndag aften dansk tid dukkede den triste nyhed op om basketball-legenden Kobe Bryants død efter en helikopterulykke.

Ulykken skete søndag formiddag lokal tid ved byen Calabasas, der ligger omkring 40 kilometer fra Los Angeles. Adskillige medier, byens officielle Twitter-konto og siden NBA bekræftede, at basketball-legenden Kobe Bryant var blandt de omkomne.

De første meldinger gik på, at der i alt var fem dræbte, men på en pressekonfence ved politistationen Lost Hills Sheriff's Station, som ligger tæt på ulykkesstedet, kom en ny melding.

- Der var ingen overlevende. Vi har en passagerliste, der indikerer, at der var ni personer om bord. Piloten og otte passagerer, siger Alex Villanueva, der er sherif i Los Angeles County.

Kobe Bryant bliver lige nu mindet, æret og hyldet verden over.

Ifølge Los Angeles Times og den anerkendte ESPN-journalist Adrian Wojnarowski var hans datter, 13-årige Gianna, også om bord på helikopteren.

Afviser at oplyse navne

Sheriffen afviste dog at oplyse navne på nogen af de omkomne, og han langer ud efter underholdningsmediet TMZ, der først meldte om Bryants dødsfald.

- Det er lige nu totalt upassende at identificere nogen ved navn, før der er foretaget en grundig identificering, og de pårørende er blevet underrettet, siger Villanueva.

- Det ville være ekstremt respektløst at erfare, at ens elskede er gået bort via TMZ. Det er højst upassende.

- Vi venter, til retsmedicinerne har gjort deres arbejde. Vi yder hjælp til de familier, der mener at være ramt af ulykken. Det er en hård proces.

Han rundede pressekonferencen af med at slå fast, at der intet vil blive tilføjet, før retsmedicinerne har gjort deres arbejde, og de pårørende er blevet underrettet.

Ifølge Daryl Osby, chef for Los Angeles' brandvæsen, blev nødopkaldet modtaget klokken 9.47 lokal tid.

Fordi der er tale om en dødsulykke, overgår sagen nu fra de lokale politi- og brandmyndigheder til National Transportation Safety Board (NTSB) og Federal Aviation Administration (FAA), der skal klarlægge årsagen til dødsulykken.

Federal Aviation Administration er allerede ankommet på ulykkesstedet, mens retsmedicinerne og NTSB er på vej.

Blandt de største nogensinde

Kobe Bryant er et af de allerstørste navne nogensinde i basketball og verdens største liga, NBA, hvor han i 20 sæsoner spillede for Los Angeles Lakers.

Han indstillede sin karriere i 2016 efter 1566 kampe og 5 NBA-mesterskaber.

- Det er et farvel til en af de absolut største. Ikke kun på banen, hvor han var en af de bedste spillere, vi nogensinde har set, for han er jo meget mere end det. Han er et ikon, og han er større end basketball. Han har en fanskare på verdensplan, som ikke kan matches. Det er en af de største overhovedet, vi tager afsked med, siger TV 2 SPORTs basketballekspert Peter Wang.

De største stjerner fra NBA og store navne fra andre sportsgrene har aftenen igennem udtrykt deres sorg over Kobe Bryants død.

Han blev 41 år gammel.