Basketball

Billetpriser eksploderer til den første kamp efter Kobe Bryants død

Los Angeles-rivalerne Clippers og Lakers mødes natten til onsdag i en kamp, der kommer til at stå i skyggen af Lakers-legenden Kobe Bryants dødsfald.

Byen Los Angeles og basketballverdenen er i sorg efter søndagens tragiske helikopterulykke 40 kilometer fra byen, hvor NBA-legenden Kobe Bryant og hans datter Gianna var blandt de ni omkomne.

Bryant er blandt de største navne nogensinde i sporten, hvor han i 20 sæsoner spillede for Los Angeles Lakers.

Natten til onsdag dansk tid møder Lakers ærkerivalen Los Angeles Clippers i Staples Center, hvor begge klubber har hjemmebanen.

Der er plads til 20.000 tilskuere i arenaen, hvoraf de 4000 er sæsonkortholdere, oplyser LA Lakers til TV 2 SPORT.

Selvom kampen mellem lokalrivalerne altid er attraktiv og dyrere at komme ind til end andre kampe, er billetpriserne til kampen eksploderet.

Otte gange dyrere billetter

Normalt ligger de billigste billetter til kampene mellem Lakers og Clippers på omkring 800 kroner. De billigste billetter til onsdagens kamp ligger i skrivende stund omkring 6800 kroner.

Billetterne er til de dårligste pladser i arenaen, som er højst oppe på tilskuerrækkerne og længst væk fra banen. Vil man ned i sektionerne tættest på banen, ligger prisen mellem 12.000 og 32.000 kroner, alt efter hvor tæt pladsen er på banens midte.

Endelig er der de såkaldte courtside-billetter, som er helt tæt på banen. De koster nu 178.000 kroner.

Ingen ord fra Lakers

Los Angeles Lakers er endnu ikke kommet med en officiel udtalelse om Kobe Bryants dødfald, og derfor er der heller ikke kommet nu ud om, hvordan tragedien bliver markeret i forbindelse med kampen mod Clippers.

Rivalen har derimod givet en officiel udtalelse, og rivaliseringen er selvsagt lagt helt og aldeles på hylden.

- Clippers er i sorg over det pludselige og frygtelige tab af Kobe Bryant og hans datter, Gianna. Kobe var et ikon og en institution i byen og i sporten, hvor han inspirerede holdkammerater såvel som modstandere med din dedikation, målbevidsthed og energi.

- Han var en eneste figur, som efterlod et uforglemmeligt aftryk på nærområdet og verden. Hans familie, venner, fans og Lakers-organisationen er i vores tanker og bønner. Vi vil savne ham.

Mindested ved Staples Center

Tusindvis af mennesker har været forbi Staples Center for at sørge over og mindes Kobe Bryant. Der er blevet oprettet et midlertidigt mindested ved arenaen, ligesom store billeder af Bryant pryder arenaens facader.

Folk samledes ved det midlertidige mindested for Kobe Bryant ved Staples Center i Los Angeles.
Folk samledes ved det midlertidige mindested for Kobe Bryant ved Staples Center i Los Angeles.

LA Clippers spillede natten til mandag mod Orlando Magic, og deres træner, Doc Rivers, var ekstremt berørt af situationen, da han inden kampen gav interview.

- Det er chokerende nyheder for os alle sammen. Jeg er ked af, at jeg ikke har så meget at sige. Jeg skal ind og tale til et hold før en kamp og bede dem om at spille. Jeg kan ikke..., fik Doc Rivers fremstammet, inden hans stemme knækkede over igen.

Basketballtræneren Doc Rivers stod i sin tid som Boston Celtics' cheftræner over for Kobe Bryant to gange i NBA-finalerne. Video: TV 2 SPORT

Særlig hyldest under NBA-kampe

Kort efter Kobe Bryants dødsfald blev der spillet flere kampe i NBA, som ikke valgte at aflyse spillerunden.

Flere af kampene blev brugt til at ære Bryant, der i de sidste ti år af sin karriere spillede med nummer 24. Hver hold har 24 sekunder til at afvikle et angreb, så kampene blev indledt med, at hvert hold lod de 24 sekunder tælle ned, mens de og tilskuerne klappede.

Det skete blandt andet i New Orleans, hvor Pelicans tog imod Boston Celtics.

NBA-holdene New Orleans Pelicans og Boston Celtics lavede en særlig hyldest for at ære basketball-legende Kobe Bryant, der søndag døde i en helikopterulykke. Video: Bo Bentsen

Sheriff langede ud efter medie

Der er kommet navn på flere af de ni omkomne i ulykken, efter at familier og klubber er stået frem.

Myndighederne i Los Angeles afholdt søndag aften dansk tid en kort presseseance, hvor det blev slået fast, at der var ni personer om bord på helikopteren, og at der ingen overlevende var.

Sheriffen i Los Angeles County, Alex Villanueva, afviste dog at sætte navn på nogen af ofrene og langede hårdt ud efter underholdningsmediet TMZ, der var først med nyheden om Kobe Bryants død.

- Det ville være ekstremt respektløst at erfare, at ens elskede er gået bort via TMZ. Det er højst upassende, sagde han.

Fordi der er tale om en dødsulykke, overgik sagen fra de lokale politi- og brandmyndigheder til National Transportation Safety Board og Federal Aviation Administration, der skal klarlægge årsagen til ulykken.