Basketball

Rivaliserende træner bryder sammen i interview om Kobe Bryant

Den 58-årige basketballtræner Doc Rivers stod i sin tid som Boston Celtics-træner over for Kobe Bryant to gange i NBA-finalerne.

Stilheden sagde mere end tusind ord, da den nuværende Los Angeles Clippers-træner Doc Rivers søndag mødte pressen før holdets kamp mod Orlando Magic.

Kort forinden var han blevet informeret om NBA-legenden Kobe Bryants dødsfald, hvor 41-årige Kobe Bryant og otte andre omkom i en helikopterulykke.

Doc Rivers prøvede at finde ord.

- Altså...

Men tårerne tog over. Flere gange. Inden træneren til sidst var i stand til at udtrykke sin tanker omkring Kobe Bryant og det faktum, at en af sportens største stjerner er gået bort.

- Jeg har virkelig ikke meget at sige. Nyheden er bare så trist for alle, der kender ham og har kendt ham i lang tid. Han betyder tydeligvis utrolig meget for mig. Han var så god en modstander. Det er det, du vil have i sport. Han havde det DNA, som så få har og så få nogensinde får. Kun personer som Tiger Woods og Michael Jorden.

- Jeg var begyndt at lære ham bedre at kende, efter han stoppede karrieren. Det er virkelig svært det her...

Stemmen knækkede over igen

Selv var han på vej ind og forberede sine spillere til en NBA-kamp mod Orlando Magic, men det var tydeligt, at tankerne helt naturligt var et helt andet sted.

- Vi må prøve at gå ud og spille. Nyheden er et chok for Vanessa (Kobe Bryants kone, red.) og hans familie. Der er bare så mange mennesker, der bliver rørt af det her. Jeg ser på mine unge spillere, hvor berørte de er, og de kendte ham ikke engang personligt. Det fortæller bare, hvor langt ud han er nået.

- Det er chokerende nyheder for os alle sammen. Jeg er ked af, at jeg ikke har så meget at sige. Jeg skal ind og tale til et hold før en kamp og bede dem om at spille. Jeg kan ikke..., fik Doc Rivers fremstammet, inden hans stemme knækkede over igen.

Stod over for Kobe Bryant i NBA-finalerne

Fra 2004 til 2013 var Rivers træner for Boston Celtics, mens Kobe Bryant var spiller i Los Angeles Lakers, hvor han udfoldede sit talent hele karrieren.

I årene 2008 og 2010 mødtes netop Celtics og Lakers i NBA-finalerne. Og hvor det i 2008 lykkedes Boston Celtics og træner Doc Rivers at vinde trofæet, var det i 2010 Kobe Bryant, der førte sit hold til titlen.

Mens de på banen var rivaler, der alligevel kunne snakke sammen efter kampene, udviklede forholdet sig, efter Kobe Bryant i 2016 indstillede karrieren. Senest for et par uger siden mødtes Rivers og Bryant sidst, hvor de snakkede gamle dage.

- Vi kunne altid godt lide at mindes og grine af hver vores versioner af nederlagene. Da vi slog ham i 2008, havde han sin version, og da han slog os i 2010, havde jeg min version. Vi grinede af, hvor forskelligt vi så på kampene.

- Hans dødsfald er et stort tab for ligaen. Han havde så meget mere tilbage at udrette, og han var kun lige begyndt på det. Jeg har aldrig set ham gladere, fortalte Doc Rivers den fremmødte presse.

Kobe Bryant nåede at vinde fem mesterskaber, mens han i 2008 blev kåret til ligaens mest værdifulde spiller.

- Nogle gange giver tingene bare ikke mening. Der er tidspunkter, hvor man bare skal være ked af det. Det her er en af dem, lød det afslutningsvis fra Doc Rivers.