Basketball

Lakers reagerer på Kobe Bryants død: - Vi er blevet ændret for altid

Kobe Bryant spillede alle 20 sæsoner for Los Angeles Lakers.  Jerome Miron / Ritzau Scanpix

Los Angeles Lakers, der i 20 år var Kobe Bryants arbejdsgiver, mindes nu NBA-legenden og hans datter Gianna, der søndag omkom i en helikopterulykke.

Alverdens store personligheder har de seneste dage stået i kø for at hylde, ære og mindes Kobe Bryant.

Nu er turen kommet til Los Angeles Lakers, der udover et kort statement har forholdt sig tavs, efter at klubbens tidligere stjernespillet igennem 20 år, hans datter Gianna og syv andre søndag mistede livet i en helikopterulykke.

Ord kan ikke beskrive, hvad Kobe betyder for Los Angeles Lakers, vores fans og vores by

Los Angeles Lakers

På Lakers' hjemmeside og diverse sociale medier, heriblandt Instagram, sætter den traditionsrige NBA-klub ord på tabet af Kobe Bryant og hans 13-årige datter.

- Vi er knuste, og vi er blevet ændret for altid efter det pludselige tab af Kobe Bryant og hans datter Gianna. Vi sender vores kærlighed til Vanessa (Kobe Bryants kone, red.), Bryant-familien og familierne til de andre passagerer.

- Ord kan ikke beskrive, hvad Kobe betyder for Los Angeles Lakers, vores fans og vores by. Han var mere end en basketballspiller. Han var en elsket far, ægtefælde og holdkammerat. Deres kærlighed og lys vil for altid forblive i vores hjerter, skriver Los Angeles Lakers.

Kobe Bryant spillede hele sin NBA-karriere i Los Angeles Lakers, hvor han nåede at vinde fem mesterskaber, blive MVP (ligaens mest værdifuldespiller, red.) en enkelt gang og score hele 33.643 point, der rangerer ham som nummer fire på listen over de mest scorende spillere nogensinde i verdens bedste basketball-liga.

Træneren mødte pressen for første gang

Los Angeles Lakers har natten til torsdag dansk tid været samlet til træning, og her mødte holdets cheftræner, Frank Vogel, pressen for første gang siden ulykken.

- Vi er alle utroligt triste over denne tragedie.

- Jeg er omringet af de mennesker, der var tættest på Kobe igennem hans tid her. Det har utroligt trist for alle, sagde Vogel.

LA Lakers skulle have været i aktion mod lokalrivalerne fra Los Angeles Clippers to dage efter ulykken, men den kamp blev udskudt. Frank Vogel fortæller, at holdet i stedet har brugt dagene på at få talt sammen, og at de har haft en omgang let træning, hvor spillerne har haft mulighed for at være sammen.

Nu skal NBA-klubben forsøge at komme videre - og det bliver med minderne af Kobe Bryant.

- Vi vil repræsentere det, som Kobe stod for mere end noget andet. Vi har altid ønsket at gøre ham stolt, og det kommer ikke til at ændre sig, sagde Frank Vogel på den syv minutter lange pressebriefing.

Lakers' næste kamp skal efter planen spilles natten til lørdag dansk tid, hvor de får besøg af Portland Trailblazers.

Hustru er 'fuldstændig knust'

Reaktionen fra Los Angeles Lakers kom få timer, efter at Kobe Bryants hustru, Vanessa Bryant, i et opslag på Instagram brød tavsheden for første gang over for offentligheden satte ord på tabet af sin ægtefælde og ene datter.

- Vi er fuldstændig knuste over det pludselige tab af min elskede mand, Kobe - en fantastisk far til vores børn - og min smukke, søde Gianna - en kærlig, betænksom og dejlig datter og fantastisk søster til Natalia, Bianka og Capri, skriver hun.

Med til teksten har Vanessa Bryant delt et familiefotografi af sig selv, Kobe Bryant og deres fire døtre.

- Der er ikke ord nok til at beskrive vores smerte lige nu. Jeg trøster mig ved at vide, at Kobe og Gigi (Gianna, red.) var elsket. Vi var heldige at have dem i vores liv. Jeg ville ønske, at de var hos os for altid, skriver Vanessa Bryant.

- Jeg ved ikke, hvordan vores liv vil blive efter i dag, for det er umuligt at forestille sig et liv uden dem.

Vanessa Bryant og Kobe Bryan mødte hinanden i 1999, da de var blot henholdsvis 17 og 21 år. De blev gift i april 2001.