Basketball

NBA ændrer reglerne til All Star-kampen for at mindes Kobe Bryant

Kobe Bryant døde søndag. Jerome Miron / Ritzau Scanpix

Der stod 24 på ryggen af Kobe Bryant i Los Angeles Lakers-legendens sidste ti sæsoner. Det tal bruger NBA nu til et nyt All Star-format.

TV 2 SPORT X sender fra hele All Star-weekenden fra den 14.-16. februar.

Alt er kastet op i luften, når NBA’s største stjerner kæmper mod hinanden i den årlige All Star-kamp i Chicago.

Til ære for det afdøde basketballikon Kobe Bryant, som omkom i en helikopterulykke søndag aften, har NBA skabt et helt nyt format til kampen, som normalt følger formatet i ligaen.

Hvor en almindelig NBA-kamp varer 48 minutter fordelt på fire quarters, slutter All Star-kampen ved et bestemt antal point til det vindende hold. Her hylder de Kobe Bryant ved at bruge hans legendariske trøje med nummer 24 på ryggen. Forklaring følger nedenfor.

Formatet for All Star-kampen den 16. februar

  • Holdene kæmper om at vinde hver af de tre første quarters. Efter hvert afsluttet quarter bliver scoren nulstillet. Det vindende hold af et quarter må donere 100.000 dollar til et velgørende formål i Chicago
  • Når fjerde quarter begynder, lægges pointene fra hvert hold sammen. I fjerde quarter slutter kampen ikke efter 12 minutter. Den slutter i stedet, når et hold har lavet et bestemt antal point. Det førende hold skal lave 24 point (på grund af Kobe Bryants trøjennummer) for at vinde kampen
  • NBA bruger følgende scenarie som eksempel: Hvis den samlede score fra de første tre quarters er 100-95, vil den afgørende score være 124 point. For at vinde kampen, skal holdet med 100 point score 24 point i fjerde quarter, mens holdet med 95 point skal score 29 point
  • Det vindende hold må donere 300.000 dollar til et velgørende formål i Chicago

Navnet Kobe Bryant rimede nærmest på ’All Star’. Los Angeles-legenden var på All Star-holdet hele 18 gange.

NBA skriver, at de har planer om at markere hans tragiske død på flere måder i All Star-weekenden.