Basketball

Ingen ved, hvad der skal ske, når Lakers spiller sin første kamp siden Bryants død

Kobe Bryant døde søndag i en helikopterulykke. Jerome Miron / Ritzau Scanpix

Der er lagt op til en følelsesladet aften i Staples Center i Los Angeles, når Lakers møder Portland Trail Blazers.

Se Los Angeles Lakers mindes Kobe Bryant og spille kampen mod Portland Trail Blazers på TV 2 SPORT X natten til lørdag klokken 4.30.

Natten til lørdag dansk tid bliver afdøde Kobe Bryant mindet på banen, der har været hans hjemmebane i 20 år.

Her spiller Los Angeles Lakers sin første kamp siden klublegendens tragiske død i søndags, og inden opgøret mod Portland Trail Blazers hober spørgsmålene sig op. For hvordan vælger Lakers at hylde legenden, der gik bort alt for tidligt?

Informationerne fra Lakers og NBA er nærmest ikke eksisterende i forhold til, hvordan de har tænkt sig at gribe mindehøjtidelighederne an.

Ingen ved, hvad man skal forvente

Da Lakers trænede onsdag og torsdag, var det kun headcoach Frank Vogel, der var tilgængelig for pressen, og han gav ikke svar, der gjorde nogen klogere på, hvad der kommer til at ske inden, under og efter kampen.

Det har sat gang i spekulationerne forud for den emotionelle begivenhed. Som journalisten på USA Today skriver, så skal man forvente det uventede.

TV 2 SPORTs basketballkommentator Thomas Bilde sidder klar til at kommentere nattens begivenhed, og han ved heller ikke, hvad han skal forvente.

- Jeg synes, det er lidt svært at forberede sig, for man ved ikke, hvad man skal forholde sig til. Jeg er meget i tvivl om forløbet, og om hvor lang tid de kommer til at hylde og mindes ham inden. Jeg kunne forestille mig, at ceremonien må være inden kampen, så selve kampen begynder nogenlunde til det planlagte tidspunkt, som er klokken 4.30 – måske lidt senere.

- Jeg tror, Kobe bliver hyldet hele vejen gennem kampen. Det bliver en meget, meget følelsesladet kamp. Jeg kunne forestille mig, der kommer til at være fokus på point nummer 24 og ved otte sekunder (24 og 8 var Kobe Bryants to spillernumre, red.). Det hele bliver nok mærkeligt, men samtidig også passende. Amerikanerne er gode til at udtrykke ting på en måde, der måske er lidt for meget, men som ikke bliver for meget i denne omgang.

Journalist på USA Today Sandy Hooper løftede lidt af sløret for, hvad publikum bliver mødt af. Således har Lakers placeret Kobe Bryant-trøjer med nummer 8 og 24 på samtlige tilskuerpladser:

Lakers er gået i 'pause mode'

Det var oprindeligt planen, at Lakers skulle have spillet lokalkamp mod Los Angeles Clippers natten til onsdag, men NBA udskød kampen af respekt for Lakers-organisationens dybe sorg.

Kampen mod Trail Blazers tre dage senere skal spilles, og Lakers har haft mere tid til at forberede sig på, hvordan de vil markere Kobe Bryants og hans 13-årige datters tragiske død. De holder det dog for sig selv.

- Det er, som om Lakers bare er gået i fuldstændig pause mode. Jeg tror virkelig, at de ønsker at gøre det rigtigt. Jeg tror, de lidt frygter at gøre noget, der er forkert. At blive overilet, siger Thomas Bilde og tilføjer:

- Jeg ser mere frem til at få hyldet Kobe end til selve kampen. At få sat – ikke et punktum – men et komma, så man kan komme videre. Både med sæsonen, men også med spillet præcis som Kobe også ville have ønsket sig det, siger Thomas Bilde.

Mange kendisser på plads

Han er også spændt på at se, hvem der dukker op til kampen. Det spekulerer USA Today også i. Og hvis de har ret, bliver der ikke mangel på superstjerner. Jack Nicholson, Denzel Washington, Anthony Kiedis, Will Ferrell, Kardashian-familien, Jay-Z og Beyoncé nævnes.

Jack Nicholson var fast mand ved 'courtside', når Kobe Bryant spillede.

- Jeg er spændt på, hvordan det hele bliver afviklet. Hvordan han bliver æret og hyldet. Jeg er spændt på, hvem der kommer, og hvilken funktion de kommer til at have.

Derudover vil Staples Center også være velbesøgt af tidligere NBA-stjerner og andre sportspersonligheder i form af blandt andre Magic Johnson, Shaquille O’Neal og Kareem Abdul-Jabbar, som alle tre er Los Angeles Lakers-ikoner.

- Det bliver helt sikkert rørende at høre hans tidligere holdkammerater og kolleger at tale om ham, siger Thomas Bilde.

TV 2 SPORT X viser som nævnt kampen, som er sat til at begynde klokken 4.30. Bilde og resten af NBA-redaktionen holder dog øje med, om der bliver tv-transmitteret noget inden, og hvis der gør det, går vi på direkte billeder tidligere.