Basketball

Nyt logo og LeBron-tale: Sådan blev Kobe Bryant hyldet før Lakers-kamp

Los Angeles Lakers spillede natten til lørdag dansk tid sin første kamp siden Kobe Bryant i søndags mistede livet.

8. 24.

To tal, der den seneste uge har fået mere opmærksomhed end nogen andre og fik det igen natten til lørdag dansk tid, da Los Angeles Lakers spillede sin første kamp, efter Kobe Bryant, hans datter Gianna og syv andre i søndags mistede livet i en helikopterulykke.

Jeg ser denne aften som en fejring. Det her er en fejring af de 20 års blod, sved og tårer

LeBron James

Tallene var basketball-legendens trøjenumre igennem sin 20 år lange karriere i NBA, hvor Lakers var arbejdsgiveren i samtlige år.

Og derfor var det kun naturligt, at det sportslige stod i anden række, da Los Angeles Lakers natten til lørdag tog imod Portland Trailblazers i Staples Center. Alt handlede om Kobe Bryant.

På gulvet i Staples Center var der inden kampen opsat de to tal, der var synonymet med Kobe Bryant. 8 og 24.

R&B-stjernen Usher sang Amacing Graze inden kampen.

R&B-stjernen Usher åbnede aften foran de to store, gule tal, hvor han tydeligt følelsesladet fremførte John Newtons 'Amacing Graze'. Violinisten Ben Hong tog over og leverede tonerne til en syv minutter lang hyldestvideo.

LeBron James holdt rørende tale

Herefter skete det, som mange havde ventet på: Stjernespilleren LeBron James gik på gulvet og talte til tilskuerne i arenaen, de mange tusinde fans uden for og millioner af tv-seere verden over.

LeBron James fik gulvet for sig selv i nogle minutter.

Med en rystende stemme og tårer i øjnene åbnede LeBron James, der var en god ven af Kobe Bryant, sin tale med at nævne navnene på de ni omkomne i søndagens helikopterulykke i Calabasas cirka 40 kilometer fra centrum i Los Angeles.

Alyssa Altobelli, John Altobelli, Keri Altobelli, Payton Chester, Sarah Chester, Christina Mauser, Ara Zobayan, Gianna Bryant og Kobe Bryant.

Storskærmen i Staples Center under LeBron James' tale.

- Det første, der kommer til mig, handler om familie. Vi er alle såret, og vi har alle fået vores hjerter knust. Når vi går gennem ting som disse, så er det bedste, man kan gøre at søge trøst hos sin familie. Før jeg kom hertil sidste år, havde jeg hørt, hvor meget Lakers Nation er en familie. Og det er, hvad jeg har oplevet denne uge.

- Alle, som er her, udgør i sandhed en ægte familie. Jeg ved, at Kobe, Gianna, Vanessa og de andre takker fra bunden af sit hjerte, som Kobe ville sige det.

- Jeg ved, at vi på et tidspunkt vil have en mindeaften for Kobe, men jeg ser denne aften som en fejring. Det her er en fejring af de 20 års blod, sved og tårer, den martrede krop, op- og nedturene, de utallige timer og beslutsomheden at blive så stor, som han kunne blive. I aften fejrer vi den dreng, der kom hertil som 18-årig, trak sig tilbage som 38-årig og i de sidste tre år har været den bedste far, man kan tænke sig.

LeBron James var tydeligt følelsesladet, da han inden kampen holdt tale i Staples Center.
Hyldesten fik tårerne frem hos mange Los Angeles Lakers-fans.

- At jeg er her nu, betyder så meget for mig. Sammen med mine holdkammerater vil jeg føre hans arv videre. Ikke kun i år, men så lang tid vi kan spille basketball, som vi elsker. Det er det, Kobe ville ønske. Så for at bruge Kobe Bryants ord: Mamba Out. Men for at bruge vores ord: Aldrig glemt. Lev videre, bror.

Til enorme klapsalver lagde LeBron James mikrofonen og forlod for en stund rampelyset i Staples Center.

Tusindvis af tilskuere var stimlet sammen foran Staples Center.

Kampen gik i gang - i skyggen af Kobe Bryant

Kampen mod Portland Trailblazer blev sat i gang, men der var ingen tvivl om, at det hele fortsat handlede om Kobe Bryant.

Og som vi har set det i flere NBA-kampe i ugens løb blev de første 24 sekunder og de efterfølgende 8 sekunder som en hyldest brugt på klapsalver i stedet for basketball.

Lakers-spillerne var iført de traditionelle gule trøjer, men logoet var et nyt. Et rundt logo med bogstaverne KB i midten havde til kampen erstattet det klassiske logo, der består af en basketball og klubbens navn.

Tilskuerpladserne var fyldt til randen, og her bar langt størstedelen en gul Lakers-trøje med enten nummer 8 eller 24. Én trøje var sort og med nummeret 2. Den var til ære for hans 13-årige datter, Gianna Bryant, der også omkom i helikopterulykken.

To stole fik lov til at stå tomme i Staples Center til ære for Kobe Bryant og Gianna Bryant.

"Det var en meget, meget flot hyldest"

Samtlige pauser i kampen blev brugt på at hylde Kobe Bryant, hvor det ene rørende interview afløste det andet. En passende hyldest til en af sportens største nogensinde, mener TV 2 SPORTs basketballekspert Peter Wang, der selv kommenterede kampen.

- De ved godt, hvordan de skal hylde deres helte. Den her var svær for dem, og det var også derfor, den første kamp mod Clippers blev aflyst, fordi de simpelthen ikke kunne nå at blive klar. Men da de kom i gang, leverede de. Det var en meget, meget flot hyldest. Det er svært at gøre bedre. Det var meget sobert.

- Jeg tror, at hvis man sad derinde, havde man en fornemmelse af, at man har været med til at hylde en af de helt store. Jeg synes, det blev en værdig hyldest, siger Peter Wang.

Los Angeles Lakers tabte med 119 og 127, men kampen vil blive husket for to andre cifre.

8. 24.

Lakers-spillerne varmede op i trøjer med enten nummer 8 eller 24.
Flere Lakers-spillere havde svært ved at holde tårerne tilbage, da Kobe Bryant blev hyldet inden kampen.
Tilskuerne i Staples Center havde hver fået en t-shirt med enten nummer 24 eller 8.
Flere spillere bar specialdesignede sko.
LeBron James bar under kampen et svedbånd med nummer 24.
LeBron James peger op mod Kobe Bryants to trøjer i Staples Center.