Basketball

Højt tempo skal sikre Bakken Bears europæisk avancement

Tylor Ongwae og resten af Bakken Bears-mandskabet skal have højt tempo i bolden for at slippe ud af Benficas fysiske jerngreb. (Arkivfoto)  Kim Haugaard / Ritzau Scanpix

Benficas store, erfarne basketherrer gæster Aarhus i en direkte duel om en kvartfinaleplads i Europe Cup.

Det er en gruppekamp. Men det er i virkeligheden en knockoutkamp.

Når de danske basketballmestre fra Bakken Bears onsdag aften tager imod portugisiske Benfica i sidste gruppespilskamp i Fiba Europe Cup, er det nemlig vind eller forsvind - for begge hold.

Tyske Medi Bayreuth har taget gruppens førsteplads, belgiske Spirou er ude, mens Bakken og Benfica med otte point hver skal i direkte duel om andenpladsen, der giver adgang til kvartfinalerne.

I holdenes første møde i Portugal tog Benfica sejren med 90-79 i en kamp, hvor de danske mestre blev trynet fysisk.

Derfor har taktikken til onsdagens møde også fokus på netop fysikken.

- Det bliver rigtig vigtigt for os at matche deres fysik. De har en del store spillere, siger Anders Sommer, assistenttræner for Bakken Bears, til klubbens hjemmeside.

- Derudover bliver det afgørende for os at spille vores vanligt høje tempo. For hvor de har størrelsen, har vi tempoet.

Der skal med andre ord sættes fart i både bold, bentøj og hoved, så de erfarne og større portugisere ikke får lov til at dominere med fysikken.

- De fleste af deres spillere er også fyldt 30 eller derover, så vi skal vise, vi kan løbe fra dem. Især når deres erfarne herrer kender alle de små tricks, lyder det fra Anders Sommer.

Hvis det lykkes Bakken at tage sejren, vil det være tredje sæson i træk, holdet kvalificerer sig til kvartfinalerne i Europe Cup.