Basketball

Rasende Portland-stjerne snydt i sidste sekunder - dommere erkender fejl

Portland Trail Blazers-stjernen Damian Lillard følte sig snydt for to straffeskud i de døende sekunder af kampen mod Utah Jazz. Robert Hanashiro / Ritzau Scanpix

Damian Lillard er rasende, efter han og Portland Trail Blazers føler sig snydt af dommerne.

Med 13 sekunder tilbage af NBA-opgøret mod Utah Jazz forsøgte Damian Lillard et layup. På vej i kurven blev bolden slået væk.

Dommerne dømte ikke for goaltending, som betyder, at forsvarsspilleren stopper bolden, når den er på vej i kurven, så i stedet for en udligning til sidst tabte Portland Trail Blazers kampen 117-114.

Efterfølgende var Damian Lillard rasende. Portland-stjernen følte sig snydt for de to point og dermed muligheden for at vinde kampen.

- Det er et nemt kald. De er tre dommere på banen, og de misser en nem dom, siger Damian Lillard til NBC.

- Vi er i den afgørende del af sæsonen og vi har brug for alle de sejre, vi kan få. Så misser de et nemt kald og koster os kampen.

Dommere erkender fejl

Fordi dommerne ikke dømte noget i situationen, kunne de ikke se den i langsom gengivelse under kampen.

Efter kampen har de dog genset episoden og erkender, at de tog fejl.

- Uheldigvis så vi, at vi missede situationen, og vi skulle have dømt for goaltending, siger NBA-official Josh Tiven efter kampen.

Med nederlaget ligger Portland Trail Blazers på niendepladsen i Western Conference – akkurat uden for top-8, der giver adgang til NBA’s slutspil.