Basketball

Oversigt - All-Star-weekenden 2020

Den årlige All-Star-weekend venter forude. I artiklen herunder kan du finde de vigtigste informationer om weekendens events.

De første 115 dage af NBA-sæsonen 2019-20 er blevet afviklet uden store kamppauser.

Fredag til søndag kommer der dog et festligt afbræk fra sæsonen, når den årlige NBA All-Star-weekend skal afholdes.

Der venter nogle festlige dage, hvor flere af ligaens absolut største profiler hylder basketball-spillet og NBA-ligaen, i en weekend hvor højdepunkter og underholdning bliver prioriteret over resultater.

Herunder kan du finde de vigtigste oplysninger om NBAs All-Star-weekend

Der bliver masser af underholdning og højdepunkter, når NBA afvikler deres årlige All-Star-event her i weekenden. Video: Kristoffer Vestrup

HVAD sker der?

NBA har afholdt en årlig All-Star-kamp siden 1951. Den oprindelige idé var at samle ligaens største profiler til en show-kamp, for at promovere både dem og ligaen.

Formatet var fra start af en succes og All-Star-kampen har været en del af samtlige sæsoner siden 1951 (på nær i 1998-99-sæsonen, der først blev sat i gang d. 5. februar 1999, på grund af et ’lock-out’).

Gennem årene har den årlige All-Star-kamp budt på et væld af mindeværdige højdepunkter og historier:

Der har været mange mindeværdige øjeblikke i NBAs All-Star-kamp. Her kan du se nogle af de allerstørste historier. Video: Kristoffer Vestrup

I 1980erne tilføjede man først en ’Slam Dunk’-konkurrence og senere en tre-points-konkurrence til den årlige showkamp, og med årene har eventet udviklet sig til et tredages-arrangement, med flere individuelle konkurrencer, samt yderligere en showkamp med ligaens yngste spillere.

Weekenden har også fået tilføjet flere faste velgørenheds-arrangementer for de deltagende spillere, samt unikke og underholdende events for de mange NBA-fans, der strømmer til den årlige All-Star-weekend.

Man har justeret formaterne en del gange, men denne sæsons All-Star-weekend byder på følgende sportslige begivenheder:

  • NBA Rising Stars (en showkamp mellem de bedste første- og andetårsspillere i ligaen, der er blevet fordelt på et amerikansk hold og et internationalt hold)
  • Skills Challenge (individuel konkurrence, hvor de deltagende spillere skal manøvrere gennem en slags forhindringsbane og vise deres kunne med en basketballbold)
  • Tre-points-konkurrence (individuel konkurrence, hvor det handler om at ramme tre-points-skud fra fem forskellige positioner på banen)
  • Slam Dunk-konkurrence (individuel konkurrence, hvor deltagerne skal levere de mest kreative og eksplosive dunk)
  • All-Star-kampen (en showkamp med de bedste spillere i ligaen)

Weekenden byder altid på et væld af højdepunkter – her kan du se nogle af de bedste fra sidste sæsons All-Star-weekend, der blev afholdt i Charlotte, North Carolina:

Her kan du se tilbage på All-Star-weekenden i 2019, der blev afholdt i Charlotte, North Carolina. Video: Kristoffer Vestrup

HVOR foregår det?

Værtsbyen for All-Star-eventet skifter fra sæson til sæson, men i år skal All-Star-weekenden afholdes i Chicago, Illinois.

Chicago Bulls’ hjemmebane, United Center, kommer til at danne rammerne for sæsonens All-Star-festligheder for første gange nogensinde.

Det er tredje gang i historien at Chicago er vært for All-Star-weekenden – de to tidligere gange (1973 og 1988), blev eventet afholdt i Chicago Stadium, der blev lukket i 1994 og revet ned året efter.

United Center i Chicago er den største arena i NBA, med plads til knap 21.000 tilskuere

HVEM deltager?

Flere af NBAs absolut største stjerner vil være på plads i Chicago her i weekenden.

I galleriet herunder kan du se de to hold til Rising Stars-kampen, deltagerne til de individuelle konkurrencer, samt de to mandskaber der skal dyste i sæsonens All-Star-kamp:

HVOR og HVORNÅR kan man se det?

Du kan se hele sæsonens All-Star-weekend på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Alle tre dage bliver kommenteret af Thomas Bilde og Peter Wang, der er på plads i United Center hele weekenden.

Herunder er weekendens program:

Fredag 03.00 (natten til lørdag)

Rising Stars-kampen

Lørdag 02.00 (natten til søndag)

Saturday Night (de individuelle konkurrencer)

Søndag 02.00 (natten til mandag)

All-Star-kampen 2020