Coronavirus

NBA indstiller sæsonen på grund af virustilfælde hos spiller

Rudy Gobert er ifølge flere amerikanske medier testet positiv for coronavirus.  Russell Isabella / Ritzau Scanpix

En spiller fra Utah Jazz er smittet med coronavirus, og derfor bliver alle NBA-kampe suspenderet fra torsdag.

Den amerikanske basketball-liga NBA suspenderer med virkning fra torsdag alle kampe, efter at to spillere fra Utah Jazz er blevet testet positive for covid-19.

Det meddeler NBA ifølge AFP.

- NBA suspenderer indtil videre alt spil efter afslutningen af aftenens kampprogram, hedder det i en meddelelse.

Den første spiller, der blev konstateret smittet i Utah Jazz, var franskmanden Rudy Gobert.

Positiv test fik kamp aflyst

Resultatet af den første virustest blev meddelt, kort før Utahs kamp mod Oklahoma City Thunder skulle begynde natten til onsdag dansk tid.

Kampen blev som følge af den positive test aflyst. Ifølge AFP efter en del forvirring blandt spillere, tilskuere og officials.

Spillerne var kommet ind på banen for at varme op, men lige før kampen skulle begynde, blev de sendt tilbage i omklædningsrummene, og derefter gik politiet i gang med rydde arenaen for tilskuere.

NBA oplyser, at den smittede spiller ikke var til stede i arenaen.

Endnu en Utah-spiller smittet

Senere meddelte Utah Jazz, at en spiller mere er smittet med coronavirus. Holdet fortalte ikke noget om, hvem spilleren var.

Men siden har Utah Jazz-guard Donovan Mitchell, som var med på årets All Star-hold i NBA, takket alle for støtten efter en positiv test. Det skrev han på Instagram.

Beslutningen om foreløbigt at indstille alle kampe kom, få timer efter at ejerne af NBA-klubberne havde drøftet, hvordan ligaen skulle forholde sig til virusudbruddet.

Ifølge nyhedsbureauet AP var et flertal af holdene indstillet på at afvikle kampene uden tilskuere. En udsættelse af sæsonen blev også drøftet.

I alt var der planlagt seks NBA-kampe onsdag, og fire var i gang, da kampen i Oklahoma City blev aflyst.