Coronavirus

Smittet stjerne gjorde grin med coronavirus - nu donerer han millionbeløb

Rudy Gobert donerer knap 3,4 millioner danske kroner til folk, der er påvirket af coronavirus, efter at han selv er testet positiv.

Der kunne efterhånden skrives en lille bog om den franske NBA-stjerne Rudy Goberts forhold til den smitsomme coronavirus.

Først røg Utah Jazz-spilleren i et gevaldigt stormvejr, da han på et pressemøde tog meget let på sygdommen og i provokation rørte ved samtlige af pressens mikrofoner og telefoner for at illustrere, at han ikke var bange for virussen.

Et par dage efter den meget omdiskuterede opførsel testede franskmanden så ironisk nok positiv for covid-19. Og nu har historien fået endnu et kapitel.

Den 27-årige basketballspiller har således besluttet at donere 500.000 dollars, knap 3,4 millioner danske kroner, til folk, der på den ene eller den anden måde er berørte af coronavirus.

- Jeg er ydmyg, når jeg ser på den utrættelige indsats og omsorg, folk over hele verden viser for folk berørt af covid-19, udtaler Rudy Gobert på Utah Jazz' hjemmeside.

- Jeg ved, der er utallige måder, folk er blevet berørt af det her. Denne donation er et lille symbol på min taknemmelighed og støtte til alle, der er involveret, og det er det første af mange skridt, jeg vil tage for at forsøge at gøre en positiv forskel.

Penge til både Frankrig og Utah

Helt konkret vil 200.000 dollars gå til deltidsmedarbejderne på Utah Jazz' hjemmebane, der lige nu ikke har nogen indtjening fra det job, efter at NBA har besluttet at suspendere sæsonen på ubestemt tid.

Derudover vil Rudy Gobert donere 100.000 dollars til familier i Oklahoma og Utah, der døjer med sygdommen, mens 100.000 euro bliver sendt hjem til hjemlandet, Frankrig.

Rudy Gobert er stadig selv syg, men har det efter omstændighederne ganske fint. Han har også tidligere sagt undskyld for sin opførsel på det føromtalte pressemøde.

Og med den flotte donation har franskmanden sørget for, at hans egen historie med coronavirus indtil videre har fået et smukt punktum.