Basketball

Bakken kåret som dansk mester to uger efter den seneste kamp

Bakken Bears er udråbt som dansk mester 2019/2020.  Kim Haugaard / Ritzau Scanpix

Bakken Bears er blevet dansk mester, selvom sæsonen aldrig blev spillet til ende.

Bakken Bears kan fejre klubbens 18. mesterskab, selvom sæsonen blev afbrudt tidligere i marts for at undgå spredning af den nye coronavirus.

Bestyrelsen i Danmarks Basketball Forbund har nemlig besluttet at kåre en vinder af turneringen, der ellers plejer at bliver afgjort via et slutspil. To uger efter den seneste kamp er følgende resultat vedtaget:

  1. Bakken Bears (20 sejre i 23 kampe)
  2. Randers Cimbria (19 sejre i 24 kampe)
  3. Horsens IC (17 sejre i 22 kampe)

Slutstillingen i Danmarks bedste basketball-række er udregnet efter sejrsprocent. Bakken, Randers og Horsens lå dog også nummer et, to og tre i ligaen, da den blev afbrudt.

- Selvom det bliver det mindst fejrede danske mesterskab i klubbens historie, er det et meget vigtigt signal, at de 90 proent af Basketligaens grundspil, der er spillet, ikke er spildt. Når nu sæsonen desværre ikke kan spilles færdig, glæder det mig, at vores hårdtarbejdende spillere får et dansk mesterskab på deres CV, og dermed får bevis for, at de har været stærkest i den store del af sæsonen, der trods alt blev spillet, siger Bakkens sportsdirektør Michael Piloz i en pressemeddelelse.

Fejrer guldet med emojis

Klubben fik den gyldne besked torsdag formiddag, og derfor nåede Mihael Piloz at sende en besked to minutter før offentliggørelsen. Men i forhold til klubbens øvrige mesterskaber, så er der tale om en yderst begrænset fejring.

- Der er sendt en masse champagneflaske-emojis rundt. Vi har også lige haft et videomøde, hvor vi har snakket om, hvordan vi kan effektuere det. Men det er en dødssyg måde at fejre det på, siger Michael Piloz til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Vi er glade for, at vi har fået guldet, men det er i en trist situation for hele samfundet. Vi ville hellere have vundet DM i en fyldt hal end foran computerskærmen.

Tidligere på sæsonen vandt Bakken Bears også pokalturneringen. I den europæiske del af sæsonen har klubben spillet sig videre til semifinalerne i FIBA Europe Cup. De semifinaler er udsat og spilles tidligst i september.

Danmarks Basketball Forbund skriver på sin hjemmeside at det er et stort flertal i begge ligaer, der har opfordret DBBF til at uddele medaljer på trods af den forkortede sæson.

Hos damerne nåede man til ende i grundspillet inden afbrydelsen, og faktisk var der taget hul på kvartfinalerne. Her har man besluttet at lade placeringerne i grundspillet afgøre guld, sølv og bronze:

  1. Hørsholm 79ers
  2. BK Amager
  3. BMS Herlev Wolfpack