Coronavirus

NBA-hold donerer en million masker til New York

NBA-holdene New York Knicks og Brooklyn Nets kæmper mod covid-19 sammen med NBA-organisationen og den kinesiske generalkonsul.

En stor og vigtig donation med en million kirurgiske masker er på vej til staten New York.

Afsenderen er de lokale NBA-hold, der i samarbejde med ligaen og den kinesiske generalkonsul Huang Ping hjælper med at løse et alvorligt problem i bekæmpelsen af den nye coronavirus.

Ifølge guvernør Andrew Cuomo er der hårdt brug for de masker, New York Knicks og Brooklyn Nets er med til at donere.

- New York takker jer, og vi er enormt taknemmelige for denne gave med personligt sikkerhedsudstyr, skriver guvernøren på Twitter.

New York er det sted i USA, der er hårdest ramt af den nye coronavirus. I skrivende stund flere end 110.000 mennesker testet positiv, hvoraf cirka 2200 mennesker døde, mens de har været smittet med covid-19. I alt er flere end 300.000 amerikanere er testet positiv for sygdommen, der har kostet over 8000 mennesker livet i USA.

Præsident Donald Trump forventer, at den hårdeste tid stadig venter forude, og set i det lys er en million masker til sundhedspersonalet en meget værdifuld gave.

Tennisanlæg inddrages i kampen mod covid-19

Donationen fra basketballverdenen er ikke det eneste eksempel på, at sporten også bidrager til bekæmpelsen af den globale sundhedskrise.

I New York er Billie Jean King National Tennis Center, hvor US Open bliver afholdt, eksempelvis bygget om til et midlertidigt hospital. I en indendørs træningshal er der gjort plads til 350 patienter, mens det store Luis Armstrong Stadium er blevet en enorm madcentral.

Taget er kørt hen over stadion, så banen kan bruges som et slags lagerhal, hvor op mod 25.000 daglige måltider bliver ekspederet ud til sundhedspersonale og folk i nød.

For at minimere smittespredning har NBA været lukket ned siden den 12. marts. Tennissporten er også sat på pause til og med den 13. juli.