Basketball

Bakken Bears skal spille europæisk Final 4-stævne

Thomas Lærke fra Bakken Bears. fiba.basketball

Bakken Bears skal til efteråret spille Fiba Europe Cup færdigt som et Final 4-stævne på neutral bane.

Allerede i marts fik Bakken Bears vished om, at holdet fortsætter denne sæsons europæiske eventyr i Fiba Europe Cup til efteråret, da turneringens semifinaler og finaler på grund af coronavirus ikke kunne spilles færdig i dette forår.

Nu meddeler Det Internationale Basketballforbund (Fiba), at resten af turneringen skal afvikles som et Final 4-stævne på neutral grund, som man særligt kender det fra håndboldsporten.

Det blev besluttet på et møde i München, hvor der blev taget stilling til en lang række sæsonændringer og udsættelser på grund af den globale coronakrise.

De fire klubber mødes altså i én og samme by og spiller semifinaler og finale. Tidspunktet for afvikling er sat til september eller oktober 2020.

Det er endnu ikke afgjort, hvor kampene skal spilles. Fiba vil tage fat i de implicerede klubber og forbund for at få konkretiseret planerne, der forventes vedtaget endeligt i løbet af maj, skriver Danmarks Basketball Forbund (DBBF) på Facebook.

Bakken Bears skal i sin semifinale møde tyrkiske Bahcesehir Koleji, mens ligeledes tyrkiske Pinar Karsiyaka i den anden semifinale tørner sammen med Medi Bayreuth fra Tyskland.

Den danske sæson er allerede afblæst på grund af corona. Bakken Bears, der førte ligaen, blev tilkendt mesterskabet.