Coronavirus

Alle NBA-spillere går ned i løn

Stephen Curry #30 fra Golden State Warriors giver hånd til Kyle Lowry #7 fra Toronto Raptors efter holdenes møde i marts 2020. Ezra Shaw / Ritzau Scanpix

Samtlige spillere i verdens bedste basketballliga, NBA, går 25 procent ned i løn fra 15. maj.

Den nordamerikanske basketballliga, NBA, og spillerforeningen, National Basketball Players Association (NBPA), har indgået en aftale.

Fra 15. maj vil alle NBA-spillere gå 25 procent ned i løn. Det bekræfter NBA i en meddelelse på sin hjemmeside.

Lønnedgangen er en konsekvens af, at ligaen har ligget stille siden 11. marts på grund af udbruddet af coronavirus, og den skal forhindre et scenarie, hvor spillere kan opleve uger eller måneder uden løn, hvis NBA aflyser størstedelen af eller resten af kampene i grundspillet.

Normalt får NBA-spillere udbetalt løn den 1. og 15. i hver måned, og de har fået fuld løn, siden ligaen blev suspenderet. Også 1. maj vil de få udbetalt fuld løn.

Pengene indefryses

De 25 procent, som spillerne ikke får udbetalt fra 15. maj, vil blive gemt på en konto og givet tilbage, hvis alle kampene i grundspillet i denne sæson bliver spillet, skriver ESPN.

Det amerikanske medie skriver ligeledes, at hvis kun noget af sæsonen kan færdigspilles, vil der blive uddelt en del af den indefrosne løn ud fra antallet af spillede kampe.

Indefrysningen af de 25 procent udelukker tillige holdenes behov for at søge om godtgørelse fra spillere for løn udbetalt efter de kampe, der er spillet i denne sæson, skriver NBA og givet et eksempel: Hvis der ikke bliver spillet flere kampe i enten grundspillet eller slutspillet, vil en typisk spiller miste omkring 22 procent af sin løn.

ESPN beretter om 23-26 procent, afhængig af hvor mange kampe spillerens hold har spillet.

Covid-19 har ramt NBA-familien

NBA har indtil videre ikke givet udtryk for, at ligaen vil skære ned på antallet af kampe i grundspillet i denne sæson. Spillerforeningen har informeret spillerne om, at en sådan beslutning først kan komme 15. juni.

Flere NBA-stjerner er blevet testet positive for coronavirus, covid19, herunder Kevin Durant fra Brooklyn Nets og Utah Jazz' Rudy Gobert.

Karl-Anthony Towns fra Minnesota Timberwolves har mistet sin mor til covid-19.