Basketball

Ikoniske Michael Jordan-sko solgt for rekordbeløb

Prisen på skoene er uden tvivl steget til vejs, efter Netflix-dokumentaren ’The Last Dance’ er blevet en stor succes. Sothebys / Ritzau Scanpix

Et par signerede Michael Jordan-trainers fra 1985 er blevet solgt for 560.000 dollar, hvilket svarer til lidt over 3.850.000 kroner.

De var egentlig vurderet til at indbringe mellem 680.000 og 1.000.000 danske kroner.

Men da et signerede par af Micheal Jordans basketballsko blev sat til salg online via auktionshuset Sotheby’s, slog de alle rekorder. Det skriver BBC.

Nike Air Jordan 1-skoene, som basketball-legenden havde på i sin rookie-sæson hos Chicago Bulls, blev solgt for hele for 560.000 dollar, hvilket svarer til lidt over 3.850.000 kroner.

Dermed slog de den tidligere rekord, der lød på 437.500 dollar – svarende til lidt over 3.000.000 kroner – for et par af Nikes ’Moon Shoes’ fra 1972.

Air Jordan 1-skolene blev sat til salg af Jordal Geller, som grundlagde skomuseet Shoezeum i Las Vegas.

Der er ingen meldinger om, hvem køberen er. Men vedkommende vil faktisk ikke modtage et helt identisk par sko.

Michael Jordans højre og venstre sko var ikke i samme størrelse, da han brugte størrelse 46 på højre fod og 47 på venstre, skriver BBC.

De signerede sko havde Michael Jordan på i sin første sæson i NBA.

Dokumentar har fået stor succes

Prisen på skoene er uden tvivl steget til vejs, efter at Netflix-dokumentaren ’The Last Dance’ omkring Michael Jordan og Chicago Bulls er blevet en af de mest sete sportsdokumentarer nogensinde.

6,3 millioner amerikanere så med, da det første afsnit af dokumentarserien rullede over skærmene i USA. Det er på niveau med de mest sete NBA-kampe i denne sæson, og det er det mest sete dokumentarprogram i tv-stationen ESPN’s historie.

'Michael Jordan' står der skrevet på skoene.

Det skulle nemlig oprindeligt have været en dokumentar om den sidste sæson med kliken hos det stjernespækkede Chicago Bulls, der havde domineret NBA i 90’erne.

Da holdet tog hul på sæsonen 1997/98, kom de friske fra to mesterskaber i træk, og Bulls-drengene havde i alt vundet fem pokaler på syv år.

Derfor begyndte et amerikansk tv-hold at følge Chicago Bulls til kamp, træning og uden for banen. I en hel sæson optog man timevis af videomateriale, men der var bare et enkelt aber dabei: Michael Jordan havde på snedig vis sikret sig rettighederne til al videomaterialet, og det var derfor ham - og kun ham - der kunne bestemme, hvordan det skulle bruges.

Det er derfor, at offentligheden først nu - 22 år senere - har fået lov til at se de hidtil hemmeligholdte optagelser af Michael Jordan.

Michael Jordan med NBA-trofæet efter finaleserien i 1997.