Basketball

NBA-legende testet positiv for coronavirus

Den tidligere basketballspiller Patrick Ewing er blevet testet positiv for coronavirus.

57-årige Patrick Ewing har annonceret i et opslag på Twitter, at han er blevet testet positiv for coronavirus

- Jeg vil dele med jer, at jeg er blevet testet positiv for COVID-19. Denne virus er seriøs og bør ikke tages let på. Jeg vil opfordre alle til at passe på sig selv og jeres kære, skriver Ewing.

Den 213 centimeter høje amerikaner spillede størstedelen af sin aktive karriere i New York Knicks og var også en del af USA's 'Dream Team' til OL i 1992.

Indlagt på lokalt hospital

I dag er Patrick Ewing basketballtræner for Georgetown University, hvis pressemeddelelse Ewing delte i sit Twitter-opslag.

I universitetets pressemeddelelse skriver de, at Ewing er indlagt på et lokalt hospital. Han er den eneste tilknyttet holdet, der er blevet testet positiv.

Ewing sender også et tak til sundhedspersonalet og understreger, at det hele nok skal gå.

- Jeg klarer mig, og vi skal nok overkomme det allesammen.

Patrick Ewing var en af NBA's bedste centerspillere gennem 90'erne.

Lang karriere som spiller og træner

Patrick Ewing blev født i Kingston på Jamaica i 1962.

I 1985 blev han valgt som den første i draften af New York Knicks. Her spillede han frem til 2000, hvor han nåede NBA-finalerne to gange. Efter sin tid i 'The Big Apple' spillede han et par sæsoner mere for henholdsvis Seattle SuperSonics og Orlando Magic.

Han blev udtaget til NBA's All Star-hold 11 gange og vandt OL-guld med USA i 1984 og 1992.

Efter sin aktive karriere har han været assistenttræner i Washington Wizards, Houston Rockets, Orlando Magic og Charlotte Hornets, inden han i 2017 blev ansat som træner for sit tidligere college, Georgetown University.