Basketball

Celtics-stjerne kørte 15 timer for at deltage i demonstration

Jaylen Brown deltog lørdag i en demonstration i forbindelse med dødsfaldet på George Floyd.

Til dagligt demonstrerer Jaylen Brown sit store talent i NBA.

Men lørdag skiftede han guldbrædderne ud med asfalt, da han kørte til Atanta for at lede en demonstration på baggrund af George Floyds dødsfald.

Jaylen Brown er selv vokset op lige udenfor Atlanta. Derfor satte han sig bag rattet og kørte den lange tur for at demonstrere med folk fra sin hjemstavn.

Han sendte live fra sin Instagram-profil fra dele af demonstrationen, hvor han blandt andet understregede at demonstrationen ikke er voldelig, ligesom det ellers er set mange steder i USA.

- Det her en en fredelig demonstration. At være en kendt NBA-spiller ekskluderer mig ikke fra at deltage her. Først og fremmest er jeg en sort mand og en del af det her fællesskab. Vi skaber bevidsthed omkring nogle af de uretfærdigheder, som vi har set. Det er ikke okay, siger Brown til sine Instagram-følgere.

'I Can't Breathe'

Han understreger, at det også er vigtigt at de unges perspektiv bliver hørt.

- Jeg er 23 år gammel. Jeg har ikke alle svarene. Men jeg føler ligesom alle andre føler, det er helt sikkert, siger Brown.

Brown gik under paraden med en megafon, mens han holdt et skilt hvorpå der stod 'I Can't Breathe' - en reference til George Floyds ord, inden han døde i politiets varetægt mandag, efter en politimand i mange minutter sad med sit knæ over halsen på ham.

Flere NBA-spillere bakkede op

Jaylen Brown var ikke den eneste NBA-spiller, der mødte op til demonstrationen. Også Indiana Pacers-spilleren Malcolm Brogdon deltog i demonstrationen sammen med Justin Andersen, der spiller i G League (næstbedste basketliga i USA), og rapperen Lil Yachty.

Brogdon havde også en besked til folk i en video, der blev lagt ud på Browns Instagram-profil.

- Jeg har brøde, søstre og venner, som er på gaden, som ikke er kommet så langt, som vi er. De gennemgår det her selv - at blive stoppet af politiet og opleve diskrimination dag efter dag.

- Jaylen har ledt den her demonstration, og jeg er stolt af ham. Vi har brug for flere ledere, siger Brogdon i videoen.

Under den fredelige demonstration blev tre personer anholdt, skrev Brown på Instagram (se ovenstående billede) og spurgte efterfølgende om deres navne.

Demonstrationen i Atlanta var langt fra den eneste i USA. Landet over har folk været på gaden og demonstrere. Heriblandt tidligere NBA-spiller Stephen Jackson, som var venner med George Floyd. Jackson demonstrerede fredag i Minneapolis sammen med Karl-Anthony Towns og Josh Okogie fra Minnesota Timberwolves.