Basketball

Voldsom video viser NBA-spiller tæske demonstrant

J.R. Smith tæskede i forbindelse med en demonstration en mand, som havde smadret hans bilrude. Det er uvist, om det får sportslige konsekvenser.

Gaderne i de større byer i USA er i disse dage fyldt med demonstranter, der er i oprør efter George Floyds død under en brutal anholdelse.

De fleste af demonstrationerne er fredelige, men der er set flere eksempler på voldlige demonstrationer, der har været præget af ødelæggelse.

Men hvis man vælger at udøve hærværk på biler, så gør man klogt i at sikre sig, at bilen ikke tilhører NBA-spilleren J.R. Smith.

Det glemte en mand under en demonstration i Los Angeles. Og det fik han i den grad at føle, viser en video fra TMZ Sports.

'Jeg jagtede ham og gav ham en røvfuld'

I videoen ser man knap to meter høje J.R. Smith nedlægge en ung mand, hvorefter han sparker ham flere gange og til sidst slår ham i hovedet, inden demonstranten formår at flygte.

Han skulle angiveligt have smadret en rude på basketspillerens bil, som var parkeret i et roligt boligområde.

Før videoen var at finde på rundt omkring på internettet, var J.R. Smith hurtig til at komme ud med sin side af sagen. I en video, han lagde op kort efter episoden, forklarer han, hvad der skete - på sin helt egen facon...

- En af de her små motherf***ing white boys vidste ikke, hvor han var på vej hen og ødelagde min f***ing rude i min truck.

- Jeg jagtede ham og gav ham en røvfuld, siger Smith.

Han understreger også, at det ikke var racerelateret.

- Det her er ikke nogen hate crime, jeg har ikke noget problem med nogen, som ikke har et problem med mig. Det er et problem med det motherf***ing system. Dét er, hvad det er, siger 34-årige J.R. Smith.

Det vides endnu ikke, om den voldsomme episode får konsekvenser for J.R. Smith sportsligt. Han er lige nu ikke tilknyttet noget hold og optrådte sidst i 2018-19-sæsonen for Cleveland Cavaliers, hvor han kun spillede 11 kampe.

I kraft af sin status som free agent kan ethvert hold tilknytte ham øjeblikkeligt.