Basketball

NBA-sæsonen aflyses, hvis coronasituationen forværres

NBA-chef Adam Silver vil ikke gamble med sundheden og er klar til at aflyse NBA-sæsonen, hvis situationen kræver det. (Arkivfoto) Stacy Revere / Ritzau Scanpix

Adam Silver, chefen for NBA, er klar til at aflyse sæsonen, hvis coronasituationen forværres i USA.

I flere amerikanske delstater er spredningen af coronavirus taget til igen. Blandt andet i Florida, hvor den forkortede og specielle NBA-sæson genoptages sidst i juli.

Ganske vist bliver der oprettet et lukket område, hvor de 22 deltagende hold kommer til at være mere eller mindre isoleret fra omverdenen, og alle kampe spilles i ESPN Wide World of Sports Complex i Disney World.

Men skulle smittespredningen få tag i NBA-lejren i Orlando, så er NBA-chef Adam Silver klar til at aflyse sæsonen.

- Vi vil aldrig give fuld gas uanset hvad, siger han i et interview med Time 100 Talks ifølge Reuters.

- Vi har lært, at dette virus er uforudsigeligt, og sammen med spillerne og deres fagforening kigger vi på data hver eneste dag.

'Man kan ikke stikke af fra dette'

Grundspillet i NBA-sæsonen blev suspenderet 11. marts grundet coronapandemien. Og selv om Adam Silver forventer, at sæsonen kan gennemføres med de restriktioner, man har indført, så har den nylige virusopblussen vakt bekymring.

- Hvis noget ændrer sig, som er vigtigere, end hvad vi spiller om, så er vi selvfølgelig nødt til at ændre vores planer, siger Silver.

- Hvis vi ser et stort antal af smittetilfælde i vores samfund (området med de 22 hold, red.), så vil vi naturligvis være nødt til at stoppe. Du kan ikke stikke af fra dette virus, slår NBA-chefen fast.

Efter planen bliver grundspillet afsluttet i en forkortet udgave, hvorefter man går over til slutspillet med de 16 bedste hold, som også deltager i en normal sæson.