Basketball

Bucks sejrede efter protestpausen

Milwaukee spillede sig videre i NBA-slutspillet, da Orlando Magic blev slået 118-104 tre dage efter boykot.

Det femte NBA-slutspilsopgør mellem Milwaukee Bucks og Orlando Magic blev afviklet sent lørdag aften dansk tid - tre døgn senere end den oprindelige plan.

Kampen skulle være gået i gang i onsdags, men blev i stedet centrum for en stor politisk protestaktion, som har ført til tre døgns pause i NBA-slutspillet.

I onsdags boykottede Milwaukee-spillerne kampen i protest mod racemæssig ulighed og politivold i det amerikanske samfund.

Holdet kommer fra delstaten Wisconsin, der er epicenter for de seneste protester i USA.

Årsagen er nedskydningen af den sorte amerikaner Jacob Blake i byen Kenosha. Han blev angivelig skudt syv gange i ryggen af en hvid betjent. Blake har overlevet episoden, men ventes at få mén og kan blive delvist lam.

Protesterne har også spredt sig til andre sportsgrene. Flere NFL-hold aflyste deres træninger, tennisstjernen Naomi Osaka fik udsat en WTA-semifinale, og baseballkampe i MLB og ishockeykampe i NHL blev også ramt af aflysninger.

Sportsligt var genoptagelsen af NBA-slutspillet i overvejende grad en ensidig affære.

Hurtigt fik Milwaukee et overtag på pointtavlen, og midtvejs i kampen førte holdet 67-50. I fjerde quarter nåede afstanden at blive reduceret til tre point, men så satte Milwaukee trumf på og vandt 118-104.

Med sejren er Milwaukee klar til næste runde i slutspillet og skal møde Miami Heat i det, der svarer til kvartfinalen.