Basketball

Kan Milwaukee Bucks miste Giannis Antetokounmpo i 2021?

Giannis Antetokounmpo kom til Milwaukee Bucks i 2018. (Arkiv) Kim Klement / Ritzau Scanpix

Aldrende medspillere kan spille en stor faktor for superstjernen Giannis Antetokounmpos fremtid hos Milwaukee Bucks.

Cheftræner Mike Budenholzer låste op for den græske superstjerne Giannis Antetokounmpo ved sin ankomst i 2018. Antetokounmpo, der førhen havde haft Jason Kidd som træner, accepterede Budenholzers system med åbne arme.

Kun 13 måneder efter hyringen af Budenholzer modtog Antetokounmpo sin første pris som ligaens MVP efter et sæsonsnit på 27,7 point og 12,5 rebounds.

Budenholzer havde fundet en metode, hvorpå Antetokounmpo blev optimeret på banen. Bolden endte i hænderne på grækeren i højere grad end nogensinde før, sideløbende med at skytter flankerede ham for at give ham optimal plads at arbejde på.

Den nu 25-årige Antetokounmpo spiller for tiden sin anden sæson under Budenholzer, og de statistiske resultater er på imponerende vis endnu stærkere end sidste år. Antetokounmpo scorede 29,5 point og greb 13,6 rebounds per kamp i grundspillet, til trods for at han spillede to minutter mindre per kamp.

Men selv med førnævnte succes i Milwaukee, svæver der en tvivl i luften omkring grækerens fremtid i klubben.

Aldrende holdkammerater

Kigger man på Milwaukees trup, bliver det hurtigt åbenlyst, at en betragtelig del af klubbens faste rotationsspillere har passeret de 30 år. Hele otte spillere falder indenfor 30-39 år, og om et år bliver Milwaukees komplementærstjerne, Khris Middleton, en del af den gruppe.

En sur Giannis Antetokounmpo stangede Wizards-spilleren i midten af anden quarter og blev smidt ud af resten af kampen. En kamp, som Bucks vandt 126-113. Video: TV 2 SPORT

De tre yngste spillere i truppen, Donte DiVicenzo, D.J. Wilson og Sterling Brown, er henholdsvis 23, 24 og 25 år gamle, men kun DiVicenzo anses som en spiller med nok potentiale til at blive en fremtidig fuldtidsstarter.

Antetokounmpo bliver 26 til december og er dermed ved at træde ind i karrierens sommer. For Milwaukee er det essentielt, at de bygger korrekt op omkring deres MVP, men de har begrænset tid, da Antetokounmpos kontrakt udløber i 2021.

Her vil de fleste nok pege på det faktum, at Milwaukee har en legitim chance for at vinde mesterskabet denne sæson, og det er i den grad en fordel for klubben, hvis de ønsker at beholde én af de mest produktive stjerner i nyere tid.

Men er det nok, hvis klubbens ældre spillere visner hen over de næste par år, og Antetokounmpo står efterladt? Det er et spørgsmål, der skal findes et svar på - og helst hurtigt, hvis man er Milwaukee.

Manglen på en playmaker

Et kritikpunkt i Milwaukee er den generelle mangel på en playmaker ved siden af Antetokounmpo og Middleton. Point guard Eric Bledsoe er primært en scorende guard, der ikke har et synderligt stort talent for at få andre involveret. Det har betydet et større ansvar for de to førnævnte, hvilket potentielt har gjort Milwaukees angreb forudsigeligt.

Her kunne der være muligheder, hvis Bucks havde den nødvendige økonomi under næste sæsonpause til at skrive med en legitim point guard, såsom Torontos Fred VanVleet, men deres tunge spillerløn, der ellers tæller op til hele 132 millioner dollar, afholder dem fra at lave betragtelige opgraderinger.

Milwaukee er faktisk så presset på lønnen, at klubben kunne se sig nødsaget til at sende nogle af de unge talenter ud i byttehandler for at skabe noget økonomisk spillerum til sig selv, men sådan en beslutning vil kun forøge klubbens gennemsnitsalder.

Dallas og Luka Doncic kunne stå klar

Der har over den sidste måned været en del snak omkring et potentielt match mellem Antetokounmpo og Dallas Mavericks. Klubben er i besiddelse af den kun 21-årige superstjerne Luka Doncic, der allerede er én af de bedste playmakere i ligaen.

Derudover har Dallas også den 25-årige komplementærstjerne Kristaps Porzingis, hvilket betyder, at klubben, rent aldersmæssigt, kan tilbyde Antetokounmpo en længere årrække med konkurrencedygtig relevans.

En spiller som Luka Doncic kan bestemt være en lokkedue for Giannis Antetokounmpo, hvis Bucks-spilleren ønsker at komme væk fra den aldrende skude. (Arkiv)

Dermed kan Dallas tilbyde de to ting, Milwaukee ikke kan.

For Dallas skal der lige arbejdes en smule med deres egen spillerløn, men klubben har formået at erhverve en betragtelig mængde spillere på billige kontrakter, hvilket gør det let at flytte dem i byttehandler. At skabe nok penge til Antetokounmpo i 2021 vil derfor være let opnåeligt.

Uret tikker

For Milwaukee skal der handles, og det skal være snart. Den kommende NBA-pause, der starter i oktober, skal stå i ungdommens tegn, hvis klubben ønsker at forstærke deres chancer om at beholde deres MVP. Men som før beskrevet bliver det lettere sagt end gjort, især hvis klubben ender med at ofre nogle af deres unge talenter.

Kunne det være satset værd at sætte Middleton på markedet? Det vil være risikabelt, men flere hold kunne have interesse i den 29-årige All-Star. Målet for Milwaukee skulle være at få en pakke i retur for Middleton, der inkluderer spillere under 25 år samt kommende draft picks.

Sådan en byttehandel skulle man overbevise Antetokounmpo om at gå med til forinden, da det ville være essentielt at få hans godkendelse. Men det kunne være den bedste chance, Milwaukee har, så længe man overbeviser Antetokounmpo om fremgangsmetoden.

For gør de intet, så kunne det meget vel være, at fans verden over bestiller deres helt nye ”Dallas 34” spillertrøje i 2021.

Du kan se Giannis Antetokounmpo og Milwaukee Bucks tørne sammen med Jimmy Butler og Miami Heat igen natten til lørdag klokken 00.30 på TV 2 SPORT X.