Basketball

- De er defensive monstre, siger ekspert efter Lakers-triumf

Der er flere ting, man kan tage med fra Los Angeles Lakers' 17. mesterskab. Men TV 2 SPORTs ekspert hylder især holdets defensiv.

Los Angeles Lakers kunne for første gang i 10 år fejre et mesterskab, da holdet vandt med 106-93 over Miami Heat natten til mandag i den sjette kamp i finaleserien.

Ifølge TV 2 SPORTs basketballekspert Peter Wang var det især Lakers' overbevisende defensiv, som gjorde udslaget for sejren i en kamp, hvor Miami Heat bed fra sig flere gange.

- Miami Heat var med til at skabe en rigtig god finale. Men Lakers er det bedste mandskab, og det forsvarsspil, de viser i dag, var et defensivt monster. Det har det været igennem hele sæsonen, i finaleserien og især i det sidste opgør. De var vanvittigt gode i forsvarsenden, lyder det fra Peter Wang.

Det er forsvaret, der har drevet det her hold i hele sæsonen

Peter Wang, basketballekspert TV 2 SPORT

I finaleserien, hvor der spilles bedst af syv kampe, indkasserede Lakers 627 point i alt mod Miami Heat. Selv sørgede Lakers for at lave 660 point.

- Det er derfor, de vinder mesterskabet. De har spillere, som kan afgøre i det den ene ende af banen, men det er forsvaret, der har drevet det her hold i hele sæsonen, siger Peter Wang.

En kamp, hvor rekorder blev slået

Med sejren tangerer Lakers Boston Celtics ligarekord for flest vundne mesterskaber i NBA med 17 af slagsen. Og det efterlader Lakers som det største hold af dem alle, lyder det fra Wang.

- Nu er der sat en fed streg under, at Lakers er det største franchise. Med 17 mesterskaber står Lakers og Celtics lige, men Lakers har stået i finalen 32 gange. Det er dem, der har domineret over længst tid og mest konstant, fastslår han.

Ligesom i den fjerde kamp i finaleserien kom Lakers' sejr i hus takket være LeBron James. I opgøret lavede han 28 point, 14 rebounds og 10 oplæg. En såkaldt tripledouble. Det er, når en spiller laver et tocifret antal i tre statistiske kategorier.

Efter kampen blev den 35-årige levende legende kåret til finaleseriens mest værdifulde spiller (MVP).

Han er den første basketballspiller i historien til at blive kåret til den mest værdifulde spiller i NBA-finalen med tre forskellige hold. Herunder Cleveland Cavaliers, Miami Heat og nu Los Angeles Lakers.

Det er LeBron James' fjerde mesterskab.

LeBron James blev kåret til MVP, da Lakers vandt mesterskabet natten til mandag.