Basketball

Hvad er næste skridt for Miami Heat? 

Miami Heat tabte finaleserien til Los Angeles Lakers. Douglas P. Defelice / Ritzau Scanpix

Miami Heat tabte mesterskabet til Los Angeles Lakers i seks kampe. Hvad skal de gøre fremadrettet?

Forventningerne til Miami Heat var lunkne. Nåede de anden runde i slutspillet, ville det have været en fin sæson. Det var den generelle indstilling for Heat-fans, inden slutspillet blev indledt. Truppen var trods alt forholdsvis ny og utestet.

Jimmy Butler, den store sommererhvervelse i 2019, blev hentet ind som primus motor. Men ved sin side var der, foruden point guard Goran Dragic, ikke synderligt meget erfaring.

Kendrick Nunn og Tyler Herro var førsteårsspillere, som derfor var komplette spørgsmålstegn. Skarpskytten Duncan Robinson, der denne sæson var et essentielt led i Miamis succes, spillede sidste år kun 161 minutter på banen. Bam Adebayo, Miamis nuværende næstbedste spiller, havde over sine første to sæsoner været en bænkspiller.

Alle fire blev i år faste rotationsspillere, eller fuldtidsstartere. Robinsons udvikling gjorde ham til én af de mest dynamiske skytter i ligaen, og både Nunn og Herro markerede sig som offensive kræfter. Men det helt store gennembrud kom fra Adebayo, der blev udnævnt som All-Star for første gang.

Hentede hjælp

Ved februars NBA Trade Deadline hentede Miami opgraderinger i form af Jae Crowder samt Andre Iguodala fra Memphis. Oprustningen styrkede et allerede effektivt forsvar og gav truppen en bedre balance af ungt talent og etableret erfaring. Crowders evne til at ramme trepointskuddet hjalp Miami med at sprede gulvet, og Iguodalas playmaking tog noget offensivt ansvar væk fra Butler.

I slutspillet blev det hurtigt tydeligt, at Miamis topniveau var højere end forventet. Kombinationen af Butler, Crowder og Iguodala på vingen gjorde Miami til en defensiv stormagt stærkt flankeret af villige skytter på den anden ende af banen.

Ultimativt, efter en flot og velspillet serie, måtte Miami dog se sig slået af Los Angeles Lakers i NBA-finalerne.

Hvad sker der nu?

Miami har længe været interesseret i en større opgradering, men havde ved Trade Deadline ikke mulighed for at realisere den.

Klubbens interesse i Giannis Antetokounmpo, der vandt årets MVP, er ingen hemmelighed. Antetokounmpo bliver en free agent i 2021, så det bliver nok ikke ved denne sæsonpause, at Miami forsøger sig med ham.

Washington Wizards' guard Bradley Beal er en anden kandidat, som Miami har et godt øje til. Den 27-årige stjerne scorede denne sæson over 30 point per kamp for Washington, og hans offensive talent vil, teoretisk set, drastisk forbedre Miami. Beals kontrakt udløber først i 2023, men han kan hoppe ud af den i 2022. Det betyder kort og godt, at Miami skal bytte sig til ham, hvis de ønsker hans tilstedeværelse. Hertil skal det nævnes, at Washington er investeret i at beholde deres stjerne. Ethvert tilbud fra Miamis side skal derfor være overvældende.

Et andet alternativ

Kan Miami ikke lande en stjerne, er alt håb ikke ude. Klubben har i denne sæson bevist sin evne for talentudvikling, og det betyder fremadrettet fleksibilitet. Ligesom Toronto Raptors kan Miami hive undervurderede spillere ind og træne dem op. Her kunne især G-League, NBAs udviklingsliga, fungere som en stærk talentkilde.

Derudover har Miami det 20. valg i årets NBA Draft. Her burde de kunne finde et talent, der er værd at investere tid i. Falder en spiller som Desmond Bane til dem, vil det være en stærk langsigtet opgradering.

Sidst, men ikke mindst, har Miami vundet respekt i ligaen for deres interne kultur. Det betyder, at pålidelige veteraner kunne skrive under hos dem for under markedsværdi. Kunne Miami identificere to rotationsspillere, der er villige til at skrive under med dem på minimumskontrakter, vil det være et enormt aktiv til næste sæson.

Mulighederne er mange for Miami. Nu handler det bare om at vælge de rigtige spillere.