Basketball

Video afslører stjernens stripklubbesøg – risikerer millionbøde

Det vides ikke, om James Harden får lov til at spille de næste kampe. Får han ikke lov, mister han 3,5 millioner kroner per misset kamp.

Houston Rockets kunne ikke tælle til otte, og når man ikke kan stille til start med otte spillere grundet coronavirus, bliver ens kamp udsat.

Det var ellers planen, at de skulle tage hul på NBA-sæsonen onsdag nat mod Oklahoma City Thunder. Kampen er dog udsat grundet overtrædelse af protokollerne for sundhed og sikkerhed, som NBA skriver på sin hjemmeside.

Her fokuserer de helt specifikt på superstjernen James Harden, som modtager en bøde på 50.000 dollar, fordi han deltog i et indendørsarrangement med 15 eller flere personer.

Onsdag blev han spottet på en stripklub. Da en video med ham begyndte at florere på de sociale medier, var det ikke svært for NBA at se, hvad der foregik. Og så endda uden mundbind.

Han er dog senere blevet testet negativ for coronavirus.

Mindst 3,5 millioner kroner på spil

Det er endnu uvist, om James Harden misser den udsatte åbningskamp.

Hvis han gør det, mister han flere millioner på grund ligaens regler for coronavirus.

Ifølge den anerkendte journalist fra USA Today Jeff Zillgitt kommer det til at koste Harden 573.000 dollar (3,5 millioner kroner), fordi NBA trækker 1/72 af hans løn per misset kamp.

Utilfreds i Houston

Den tidligere MVP (mest værdifulde spiller) ser ud til ikke helt at acceptere, at USA og resten af verden er ramt af en pandemi. Det er nemlig ikke første gang, han er fanget i at deltage i større arrangementer.

Tidligere er han blevet spottet til fester i Atlanta og Las Vegas, mens resten af holdet begyndte en træningslejr i Houston.

Ifølge flere medier har han været utilfreds med forholdene i Houston Rockets længe, efter at holdet træner Mike D'Antoni stoppede efter slutspilsnederlaget mod Los Angeles Lakers. Også holdets general manager Daryl Morey stoppede.