Basketball

Danmarks største NBA-håb skifter til storklub

Han går under navnet 'Iffe' og har måske skiftet til sin sidste europæiske klub i denne omgang, hvis planen lykkedes.

Gabriel 'Iffe' Lundberg opsummerer det egentlig meget godt selv.

- Jeg kan ikke klage. Det går rimelig godt.

Søndag spiller den danske basketballspiller pokalfinale med sin polske klub Zielona Góra, og mandag rykker han videre til den europæiske storklub CSKA Moskva, som han officielt skrev kontrakt med lørdag eftermiddag.

- Det er den bedste klub i Europa i min optik. Når sådan en klub gerne vil have fingrene i dig, siger du ikke nej, siger 'Iffe' til TV 2 SPORT.

CSKA Moskva spiller blandt andet i Europas største turnering, EuroLeague, som er det største udstillingsvindue på disse kanter, hvis man vil vække interessen hos holdene på den anden side af Atlanten i NBA.

- Det er en mulighed, jeg har ventet på lang tid. CSKA Moskva spiller i toppen af EuroLeague. Hvis jeg kan slå igennem der og virkelig vise, at jeg hører til, tror jeg bestemt også, at de kan hjælpe mig med mit ultimative mål, hvilket er at komme til USA og spille, siger han.

Ifølge TV 2 SPORTs basketballekspert Peter Wang skifter danskeren til den absolut mest attraktive adresse med undtagelse af NBA.

- Udenfor NBA kommer du ikke til et større mandskab end CSKA Moskva. Det er det største, du kan opnå, hvis du ikke er NBA-spiller, forklarer Wang.

- Jeg er meget, meget tæt på

Ingen danskere har endnu sat sine fødder i verdens største basketball-liga, NBA, men 26-årige 'Iffe' har i de seneste sæsoner tilspillet sig prædikatet som den største kandidat, Danmark har haft i mange år.

- Jeg synes, at jeg er meget, meget tæt på. Især med det her skifte. Hvis jeg gør det godt, er jeg rigtig tæt på, for det synes jeg, jeg er i forvejen, siger Gabriel 'Iffe' Lundberg.

Danskeren har kun skrevet kontrakt med CSKA Moskva for resten af denne sæson, fordi det gør ham fri til at rejse til USA til sommer for at deltage i den såkaldte 'Summer League', der arrangeres af NBA.

Her har flere NBA-hold for vane at tester ungdoms- og reservespillere, og her er det muligt for europæiske profiler at få plads og måske spille sig til en kontrakt i USA.

- CSKA ved godt, at det i første omgang er det, jeg går efter.

- Nu må vi se, hvad der sker, for jeg har jo ikke spillet for dem. Jeg må tage en dag ad gangen, nyde rejsen og håbe på det bedste i sidste ende, siger 'Iffe'.

Danskeren spillede for Copenhagen Wolfpack og Horsens IC, før han i 2017 skiftede til Spanien, hvor han har spillet for Manresa og Canarias. Sidste år gik turen til Polen og Zielona Góra.