Basketball

Ekspert flad af grin over stjernens misser

Boston-stjernen Jayson Tatum forsøgte at holde liv i drømmen om en sejr, men et fejlslagent brændt straffekast endte med store grin.

- Hvad var det, Jayson Tatum?

Sådan udbrød TV 2 SPORTs basketballekspert Peter Wang efterfulgt af et højt grin.

- Det er det dårligste brændte straffekast, jeg nogensinde har set.

Eksperten kunne ikke holde sig tilbage, da NBA-stjernen Jayson Tatum med vilje forsøgte at brænde et straffekast i den forlængede spilletid af kampen mellem Boston Celtics og New Orleans Pelicans i NBA natten til mandag.

Stillingen var 108-108 efter de fire perioder, og derfor skulle der en ekstra til, før kampen kunne afgøres. Med 5,2 sekunder tilbage var stillingen 118-115 til Pelicans, og Tatum havde fået tilkæmpet sig to straffekast.

Da Boston-stjernen missede det første, var han nødsaget til at brænde det andet, så han kunne slå bolden ud til en holdkammerat, der så kunne forsøge sig fra tre-point-linjen. Dermed ville de få tre point i stedet for ét og udligne.

Men det mislykkedes fuldstændig for Jayson Tatum. Boston-stjernen missede ringen, og bolden ramte i stedet pladen. Den røg ud til ham selv igen, men talte som et misset forsøg. Det hele løb ud i sandet, og Pelicans endte derfor med sejren.

- Han ville gerne ramme kanten af ringen, men hvor så det sjovt ud! Boston har lavet den før, hvor de kastede bolden ind på ringen, slog den ud til en medspiller, der scorede en treer og fik forlænget spilletid. Men den der? Han prøver at overraske dem, men det lykkedes ikke, sagde Peter Wang under kommenteringen.

Jayson Tatum skulle have ramt ringen og ikke bare pladen, hvis Boston skulle have haft en chance.

"Vi fik chancen i overtiden"

Dermed fuldendte stjernen også en forfærdelig slutning på kampen for Boston Celtics.

De var nemlig foran med 24 point i tredje periode, da stillingen var 79-55. Men dette ødslede Boston bort, og da de ikke kom tilbage efter Tatums fadæse, tabte de kampen med 115-120.

- Selvfølgelig fik vi chancen igen i overtiden. Men hvis vi vil være et virkelig godt hold, skal vi afgøre kampe som disse hurtigere – især når vi er foran med over 20 point. Vi lod dem komme tilbage, sagde Jayson Tatum efter kampen ifølge ESPN uden at kommentere episoden i overtiden.

Tatum spillede dog en stor kamp, da han sammen med Jaylen Brown var kampens store spillere. De to blev til sammen noteret for 57 point.

Boston Celtics er nummer seks i Eastern Conference efter kampen, mens Pelicans er nummer 11 i Western Conference.