Basketball

LeBron James bliver partner i Liverpool

I 2011 købte den levende NBA-legende LeBron James en del af aktierne i Liverpool. Nu får han mere indflydelse, efter han er blevet partner i klubben.

Med en status som en af de mest scorende spillere i NBA's historie vejer LeBron James' ord tungt, når han ytrer sig om basketball. Nu får han også en højere stemme i to andre sportsgrene.

Den 36-årige LA Lakers-spiller er blevet partner i Fenway Sports Group (FSG). Det amerikanske investeringsselskab, der blandt andet ejer fodboldklubben Liverpool FC og baseball-holdet Boston Red Sox i den amerikanske Major League.

Det skriver Boston Globe, ligesom LeBron James selv har delt nyheden flittigt på sin Instagram-profil i såkaldte 'stories'.

Fenway Sports Group, som ejes af af John W. Henry, er også ejer af Liverpools hjemmebane Anfield. Og det er sammen med businessmanden Maverick Carter, at James har optrappet sin økonomiske satsning i investeringsselskabet.

På Twitter tager John W. Henrys hustru - Linda Pizzuti Henry - godt imod initiativet.

- Velkommen til en endnu større del af FSG-familien, LeBron James og Maverick Carter, skriver hun.

Det fremgår ikke, hvor stor en rolle basketball-stjernen får i FSG.

Har allerede været involveret i 10 år

Tilbage i 2011 købte LeBron James to procent af aktierne i Liverpool, som han er stor fan af.

Derfor er hans involvering ikke helt ny. Men med partnerskabet har forholdet altså udviklet sig.

Det er ikke første gang, en kendt NBA-spiller involverer sig i andre sportsgrene.

I starten af 2021 trådte Michael Jordan ind i toppen af amerikansk motorsport, hvor han har startet et NASCAR-team med sin gode ven Danny Hamlin, der er racerkører i samme serie.