Basketball

Curry passerer NBA-legende

Stephen Curry er nu historiens mest scorende spiller i Golden State Worriors.

Nu står det sort på hvidt: I Golden State Warriors er der ingen over – og ingen ved siden af – Stephen Curry.

Natten til tirsdag overhalede superstjernen den legendariske Wilt Chamberlain, der i 1962 scorede 100 point i én kamp, og dermed er Curry den mest scorende Warriors-spiller i historien.

  1. Stephen Curry: 17.818 point
  2. Wilt Chamberlain: 17.783 point
  3. Rick Barry: 16.447 point

Currys all time-scoringsrekord kom i hus i 116-107-sejren over Denver Nuggets, da han egenhændigt drev bolden fra egen banehalvdel og afsluttede dribleturen med en stensikker scoring til 31-29.

- Jeg er overvældet, skriver Stephen Curry på Twitter.

- Tak er det eneste, jeg kan sige. Jeg tager mig tid til at nyde øjeblikket, skriver Warriors-stjernen til en video, hvor han modtager kampbolden som et minde om rekorden.

I alt lavede Curry 53 point i kampen. Det var tredje gang i denne sæson, Stephen Curry scorede mindst 50 point i en kamp.

Det bringer ham ind i et eksklusivt selskab, der har scoret 50 point tre gange i mindst to forskellige sæsoner. Wilt Chamberlain, Michael Jordan, James Harden, Elgin Baylor, Kobe Bryant, og Rick Barry har alle gjort det inden Curry.

I det store billede ligger Stephen Curry nu nummer 81 på listen over flest NBA-point. Kareem Abdul-Jabbar er stadig all time-topscorer med 38.387 point.