Basketball

Billeder af Kobe Bryants lig kan føre til fyresedler

To brandmænd risikerer at miste deres job, efter de tog og delte et billede af Kobe Bryant og de andre omkomne i en helikopterulykke i 2020.

Forskellen på billeder kan være stor, selvom de er taget på samme sted.

Det må to brandmænd sande, efter de ifølge retsdokumenterne har fotograferet den tidligere basketball-stjerne Kobe Bryant og de øvrige omkomne i en helikopterulykke i 2020. Ifølge AP risikerer de at blive fyret, mens en tredje brandmand kan blive suspenderet.

Oplysningerne er kommet frem, fordi Kobe Bryants enke, Vanessa Bryant, har sagsøgt Los Angeles County for at bryde privatlivets fred efter dødsulykken, hvor parrets 13-årige datter Gianna og syv andre personer også omkom.

- Billederne tjente kun det formål at appellere til de grundlæggende instinkter og det, der blev visuelt sladder, lyder det fra Vanessa Bryants advokat ifølge AP.

Ud over at der angiveligt er taget billeder, der ikke havde noget med efterforskningen at gøre, så skulle et eller flere billeder også være delt med folk, der ikke havde en faglig grund til at se dem.

Pilotens ansvar

Cirka et år efter ulykken har efterforskerne fastslået, at ulykken sandsynligvis skyldes en fejl af piloten, der også omkom.

- Piloten fløj under visual flight-ordrer, som lovmæssigt forbød ham at flyve gennem skyerne, siger NTSB-formand Robert Sumwall.

Det gjorde han alligevel og blev formentlig desorienteret, lyder det. Noget, der kan ske, når piloten hverken kan se himlen eller jorden.

Kobe Bryant, som blev 41 år, ligger på fjerdepladsen i antal scorede point i NBA's historie. Det er én af mange årsager til, at han har været en af de mest betydningsfulde spillere gennem tiden.