Basketball

Hastet på hospitalet midt under storkamp

Den danske landsholdsstjerne Gabriel 'Iffe' Lundberg var kun på banen i lidt over fem minutter, da hans hold kvalificerede sig til semifinalen.

Lørdag eftermiddag blev basketballstjernen Gabriel 'Iffe' Lundberg ramt af en chokerende oplevelse, mens han var i kamp for sit klubhold, CSKA Mosvka.

Midt i tredje og afgørende kvartfinale i jagten på det russiske mesterskab fik han det så dårligt, at han blev hastet til hospitalet med en ambulance.

Jeg blev kørt på hospitalet og skal være her natten over

Gabriel 'Iffe' Lundberg

Den danske landsholdsspiller havde været på banen i første halvleg, hvor det var blevet til begrænsede 5 minutter og 19 sekunder med 2 point til følge. Og omkring pausen gik det så galt.

- Jeg fik det dårligt, da jeg trådte ind på banen. Jeg har det bedre nu i forhold til, hvordan jeg havde det. Jeg blev lidt bange, da jeg stod i sådan en situation, men alle tests og undersøgelser viser, at jeg er helt normal, og der er ikke fejl nogle steder. Jeg er intakt så at sige, siger 'Iffe' Lundberg til TV 2 SPORT.

- Så alt er okay. Men jeg var nødt til at forlade kampen og arenaen. Jeg blev kørt på hospitalet og skal være her natten over (lørdag til søndag, red.), så de kan sørge for, at alt er vel i procssen.

CSKA Moskva vandt kampen 79-75 over Nizhny Novgorod og kvalificerede sig dermed til semifinalen, hvor vinderen af grundspillet, Zenit St. Petersburg, venter.

Succesfuld i Rusland

Der er ingen tvivl om, at klubben håber, danskeren bliver klar til semifinalerne, der indledes allerede mandag.

Gabriel 'Iffe' Lundberg har været yderst succesfuld, siden han for tre måneder siden skiftede til den russiske storklub.

Så sent som i sidste uge blev han kåret til "årets newcomer" i den russiske basketball-liga, VTB League, der er en af de bedste på kontinentet.

Han har kun skrevet kontrakt med CSKA Moskva for resten af sæsonen, da han jagter drømmen om NBA. Det kan du læse mere om her.

Tidligere har 'Iffe' Lundberg spillet for Copenhagen Wolfpack og Horsens IC i den danske liga.

I 2015 blev han kåret til årets unge spiller i den danske liga, og to år senere skiftede han til Spanien, hvor han har spillet for Manresa og Canarias, inden turen altså gik over Polen og Zielona Góra til Rusland og CSKA. I mellemtiden har han desuden leveret flere gode resultater med det danske landshold.