Basketball

Regerende mestre er ude af slutspillet

LeBron James og Los Angeles Lakers kommer ikke til at forsvare NBA-titlen, efter Phoenix Suns slog dem ud af første runde i NBA-slutspillet.

36-årige LeBron James har opnået mere end næsten nogen anden i NBA-historien. Natten til fredag har han prøvet noget nyt.

Nemlig at forlade ligaens slutspil i første runde. Los Angeles Lakers magtede nemlig ikke at vende serien mod Phoenix Suns, der med 113-110 besejrede de regerende mestre fra LA med 4-2 i kampe.

LeBron James lavede 29 point for værterne, men Lakers-profilen blev overstrålet af gæsternes Devin Booker, der sikrede Phoenix Suns hele 47 point i kampen.

Gæsterne lagde fundamentet for sejren i første quarter, hvor stillingen var 36-14 til holdet fra Arizona. Det store forspring formåede Los Angeles Lakers aldrig at hente.

Inden sæsonen var Lakers spået gode muligheder for at forsvare sidste års titel, men småskader til holdets to største stjerner har været dyrt for de gulklædte fra Californien.

Og når grundspillets næstbedste hold var modstanderne, ja, så blev opgaven for stor for LeBron James og Lakers.

Phoenix Suns skal i anden runde møde Denver Nuggets, der også vandt 4-2 i kampe - over Portland Trail Blazers.

Det er første gang siden San Antonio Spurs i 2015, at et regerende mesterhold må forlade NBA-slutspillet allerede efter første runde.